Upachtěný bod na úvod

29.09.2020 10:05

SK DRACHKOV – Schäfer Blatná  3:3 (0:0, 2:0, 1:3)

26. 9. 2020

Přes všechna opatření vzniklá díky starému známému Mr. Covidovi se konečně rozběhl další ročník okresní soutěže v ledním hokeji. Drachkovští dygři se hned na úvod utkali s blatenským Schäferem. Tedy se stejným soupeřem, se kterým uzavírali loňské představení v OS. Začátek nové sezóny však přinesl trochu rozpaků do veřejného dění kolem SK DD. Do prvního utkání zasáhlo pouze sedm hráčů do pole, plus ještě jeden marod dodatečně a plus pohyblivější kužel do branky. Na to, že soupiska čítá zhruba trojnásobný počet hráčů, úplně nic moc… Ale co naplat, už se zvládli i horší klání.

Soupeř naproti tomu vyrukoval snad se třemi útoky a několika neznámými čumáčky. A od začátku to bylo znát. Nezvykle bruslivý Schäfer ohrožoval branku domácích více, než by bylo asi zdrávo, za to dygři se rozjížděli pomalu. A tak si Loch hned na úvod zachytal. Drachkov ale postupně přebíral iniciativu a druhá část hry už byla o něčem jiném. Dygrů byl hned plný led, vesele přibývalo i střel na soupeřovu branku, a i přes vynikající výkon hostujícího gólmana, dvakrát trefili puk do černého. Nejprve si úvodní branku v sezóně připsal loňský vítěz týmového kanadského bodování Mára Brabec, aby ho pět minut na to napodobil Peťa Kuncipál. Nutno dodat, že u druhé branky si svou premiérovou asistenci v novém dresu připsala posila Michal Sosna. 2:0 po dvou třetinách a zdálo se být dobře našlápnuto.

Jenže díky zlepšení soupeře a možná i díky únavě drachkovského hloučku došlo ještě k pořádnému dramatu, když hosté v poslední třetině dokázali třikrát skórovat a díky krásné brance novopečeného kapitána Máry Babora dygři berou na úvod sezóny bod.

Ve druhém kole čeká dygříky HC Blatná, která poslední sezóny hodně laboruje s lidmi na hranici hraní a nehraní, tak uvidíme… Je to soupeř, který dokáže vyhrávat i s jednou lajnou…

Zajímavé momenty: Krásné branky, čistý a útočný hokej + trošku si ta obrana musí sednout + inkasované branky po situacích z kategorie zbytečných + celé utkání se hrálo s úsměvem dobrou myslí :) – ta docházka!!!

Branky a asistence Dygrs: 24:48 Brabec (bez asistence), 29:55 Kuncipál (Sosna), 35:52 Babor (bez asistence)

Vyloučení: bez vyloučení

Sestava SK DD: Kopenec - Rataj, Sosna, Babor – Křižan, Brabec, Bažata, Diviš, Kuncipál