Týdenní info No.11

11.02.2020 02:18

Máme před sebou posledních 5. kol, a tak nezaškodí trocha statistiky.

O 1. a 2. místo si to jistojistě rozdají Protivín s Prachaticemi, které v brzké době čeká vzájemné utkání, které v tomto souboji asi určí definitivu. Oba týmy mají zatím 30 bodů a před ostatními týmy mají luxusní náskok. Protivín má navíc zápas k dobru.

3. místo hájí s 22 body Radomyšl, kterou čekají poslední čtyři zápasy a pokud výrazně neklopýtne, bude brát bronz. Sokoly ještě čekají Vodňany, Prachatice, Netolice a ALES.

Asi nejzajímavější bude situace kolem 4. až 7. místa. Zde je pořádně těsno a rozhodne se mezi Drachkovem, Vodňany, Netolicemi (všichni po 17 bodech) a také oživlými Eagles, kteří v posledních zápasech jenom září, byť mají na předně jmenované trio tříbodové manko.

Dygři postupně nastoupí proti Netolicím, následně ALESu, již zmiňovaným Eagles, poté Horažďovicím a Schäferu.

Vodňany mají jako jediné z této skupinky odehráno o zápas navíc. V posledních duelech se utkají s Protivínem, Radomyšlí, Prachaticemi a Netolicemi.

Netolice mají před sebou oboustranně důležitý zápas s Drachkovem, pak se postaví Blatné, Protivínu, Radomyšli a na závěr Vodňanům.

A poslední do party, tým Eagles. Orly čekají Horažďovice, Schäfer, Drachkov, Blatná a Protivín.

V této skupině se tedy můžou ještě dít pořádné věci, týmy čeká ještě dost zápasů mezi sebou.

Na dalších místech tabulky už jsou trošku rozdíly. ALES svedou na dálku souboj s lepšící se Blatnou (oba mají 7 bodů) a o černého Petra si to rozdají blatenský Schäfer a horažďovická HSG, které ještě, stejně jako předchozí dvojici), čeká vzájemné střetnutí.

 

Vrátíme-li se k Drachkovu, pak se dá říct, že dygři budou mít o co hrát až do posledního kola. S Netolicemi to nikdy není žádný med, důkazem jsou výsledky z let minulých a samozřejmě i poslední vzájemná konfrontace 3:3. Poté zápas s ALESem, na kterém jsme si v první polovině soutěže vylámali již poněkolikáté zuby 3:6. Dále s Eagles, kde sice první zápas dopadl jednoznačně pro SK DD v poměru 12:2, ale v posledních zápasech Orlís herně i bodově zabrali a budou více než kousat…

 

Ať už to dopadne tak nebo tak, dygry čeká po drastické devatenáctidenní pauze tým HC Netolice. Termínem zápasu je sobota 15.2.2020, začátek je stanoven na 19:45 hodin. Sestava Drachkova už teď zná několik změn. Zcela jistě bude chybět Robert Beneš, dlouhodobější zranění do hry s největší pravděpodobností nepustí Máru Brabce a velký otazník visí i nad Janem Kopencem, který laboruje se zraněním v dolní části těla. Další otazníky zatím neznáme…