Třetina snů otočila zápas

17.02.2017 19:47

SK DRACHKOV - HC Netolice  7:6 (1:3, 1:2, 5:1)

21.1.2017

Překvapivě už za týden od posledního zápasu s HC Ales se začaly hrát odvetná utkání OSLH. Dle tradice musel Drachkov vyzvat hokejisty Netolic, kteří jej v úvodu soutěže vyprovodili po výhře 6:3. Bylo tedy co oplácet. A kdo nedorazil, mohl těžce zalitovat. Dygři zažili jeden z největších obratů za poslední léta. Jakoby se kopíroval zápas s Blatnou, kde jsme vedli 5:2 pět minut před koncem a nakonec o gól prohráli. Ale přesně naopak. Za to klobouček dolů… Navíc se nám po letech do sestavy vrátila posila zadních řad Vláďa Krejčí.

Netolice na dygry od začátku vlétly a byl to docela šok, když byl po deseti minutách stav 3:0 pro hosty. Soupeř nejdříve využil přesilovou hru, v šesté minutě z protiútoku navýšil vedení a za dvě minutky přidal třetí zásah, když rozebral celou dygří obranu. Ve dvanácté minutě naštěstí začal svůj velký zápas Kazan, který po akci s Brabčákem snížil na 1:3.

Druhá třetina nebyla o mnoho lepší, Drachkov sice zesílil snahu o korekci výsledku, ale útočnější Netolice ještě navýšili svůj náskok. Dvě minutky po začátku prostřední části hry využily přečíslení a po dorážkách propasírovali černého nezbedu za Locha počtvrté. Reakce dygrů trvala téměř deset minut, než se opakovala situace z první třetiny a Kazan rozvlnil síťku netolické svatyně podruhé. K opětovně přihrávajícímu MB-čku se přidal Ratty, ve kterém se od této chvíle něco zlomilo. Hosté ještě stačili přidat pátou branku, když využili zaváhání dygří obrany a po dalším samostatném úniku založili účet před poslední třetinou na 5:2 v jejich prospěch. To už všechno vypadalo nereálně.

O přestávce se promítala vzpomínka na již zmíněný zápas s Blatnou a zafungovalo to. Z tribuny na střídačku seběhl marod Pavouk, nasadil trenérské okuláry, vytáhl zápisník a naordinoval dygrům herní plán pro poslední dějství. K tomu se přidal drachkovský jódler Ratty Klaksonen, který už od druhé třetiny zásadně kazil psychiku soupeře a o třetí třetině burcoval celou dygří střídačku. A to se začaly dít věci. Dygři nastoupili na led jako polití kouzelným pramínkem a všude jich bylo plno (jen ne na trestné lavici – bohudík). Obě lajny domácích napadali soupeře jako práčata křižáku u Sudoměře. Odměna přišla záhy, když se dvakrát během dvou minut trefil Marek Brabec po přihrávkách Řezni. Netolice znervózněly, čehož využilo druhé MB-čko v týmu Marek Babor, který završeným hattrickem vyrovnal na 5:5. Vybuchlou euforii ale okamžitě hosté zkrotili a prakticky z protiútoku si vzali vedení zpět. Radost hostí na oplátku zmrazil za necelé dvě minuty Standa Kubů, který využil ponuku od Rattyho a koutky dolů jim na úsměvu definitivně poslal Lukáš Řezník, který devadesát osm vteřin před koncem stanovil konečnou podobu bláznivého utkání – 7:6!!! Pátý bod v zápase si asistencí připsal Marek Brabec.

Za třetí třetinu si všichni dygři do jednoho zaslouží pochvalu a takové body jsou zlaté. Velký dík patří také fanouškům, kteří vydrželi až do konce a jejichž pumpy vydrželi bez infarktu. A příště na Schäfer…

Branky a asistence:

 (Rataj, Brabec), Brabec (Řezník), Brabec (Řezník), Babor (Šebesta), Kubů (Rataj), Řezník (Brabec)

Vyloučení:

Soukup (2´-vysoká hůl), Šebesta (10´-nesportovní chování)