T(D)ěsná prohra s Protivínem

09.10.2017 12:08

SK DRACHKOV - HC Protivín  0:10 (0:0, 0:3, 0:7)

7. 10. 2017

Výsledek utkání hovoří za vše. Dygři předvedli proti ambicióznímu Protivínu patrně nejslabší výkon v této sezóně a odnášejí si tak už druhou dvoucifernou porážku ze tří zápasů!!! Na domácí zápas se sešlo 9+1 dygr, hosté nastoupili na dvě kompletní lajny. Fakt, že se nám rozšířila marodka musíme bohužel opomenout, protože se tak i tak scházíme zhruba na dvě lajny. Tentokrát ale desátý hráč do pole rozhodně chyběl, neboť sil nebylo na rozdávání. Protivín šel do utkání jako favorit, což ve výsledku potvrdil.

Přitom se úvod zápasu nedá považovat za tak špatný. Protivín se sice obul do bruslí samochodek a hned ho byl plný led, ale během první třetiny se dygrům podařilo přežít houf ošemetných situací ve vlastním brankovišti, a dokonce i zahrozit v útočném pásmu. Na šance bohatá první perioda nepřinesla žádný přesný zásah. Hosté v jejím závěru neproměnili ani trestné střílení.

I do druhé třetiny nastoupili hosté o něco lépe. Útočili s větší chutí a na puku byli opět o něco dříve než drachkovští. Píle se jim vyplatila a během necelých pěti minut dokázal Protivín třikrát pokořit domácí obranu včetně Locha. No a bylo po zápase. Hosté byli na koni a jistili si pořádek na hřišti. Z několika šancí Drachkova stojí za zmínku gentlemansky (a v duchu fair-play) netrefená zcela prázdná branka v podání Standy Smolaře. A také Benym nastřelené břevno při pokračující akci. To byly dva nejsvětlejší momenty Dygrs v utkání.

Snahu a zvýšenou bojovnost hráčů SK DD hned na začátku třetího dějství utnuli hosté dalším přesným zásahem a to už zlomilo zbytky dygřího úsilí. Protivín útočil jako o život a skóre vesele naskakovalo. Fanoušci bědovali, leckteré fanynky neudržely slzy, ale soupeř byl velmi silný a tentokrát zcela jistě nad síly domácího mužstva. Na druhou stranu si dygři vyzkoušeli bránění jednoho proti třem či čtyřem apod. A kde takovou zkušenost seženete. Prostě se stalo a Protivín se dočkal desítky. Třetí třetina tak patří k jedněm z nejhorších za poslední léta.

Od Drachkova to vlastně byl takový pouťový zápas. Ne že by měl mít nějaký slavnostní nádech, ale všechno tomu nasvědčovalo. Často se dygři cítili jako na kolotoči, nevystřelili si ani jednu růžičku, protože jejich vzduchovky měli pěkně ohnuté mušky a na houpačky je nepustili hokejově nadupanější kluci z Protivína. V šatně to ale po zápase vypadalo jako po snězení koláče smíchu… a to je dobře... Plujeme na vlnách lepších zítřků podle hesla z jedné pohádky, kde bylo řečeno: „Každá voda ale nakonec steče dolů a Stázina se dostane Kubovi za ženu!“ Ještě pár zápasů, tým si sedne a pak se uvidí :)

Utkání bohužel tentokrát nepatřilo k nejsilnějším ani v podání rozhodčích. Nejde o stížnost na výsledek utkání, za to si dygři mohou sami, ale hokejové utkání SK DD vs. HC Protivín páni v zebrovitých pyžamech prostě nezvládli. Prakticky po celý zápas nechávali bez povšimnutí spoustu zákroků ohrožujících zdraví hráčů a naopak pískaly se vcelku zanedbatelné výstřelky. Ano, je nutné podotknout, že tomu pomáhaly oba hokejové tábory, ale rozhodčí s nespecifikovaným zraněním v nejvyšší části těla by snad ani neměl být delegován.

Okénko pozitivních chvilek tentokrát zaplní velké množství zablokovaných střel soupeře, třebaže jich i tak prošlo dost. Obětavost přinesla dygrům nejednu modřinu. Postižení hráči dostanou na konci sezóny bolestné - každý po jednom balení Opodeldoku. Na zápase byl zahlédnut i Jirka Pupík, který právě dokončuje letní přípravu a měl by se ukázat i na ledě. Postupně by se nám měl vyloupnout i Brk a poctít mančaft návštěvou své maličkosti (kulatiny).

Příště se Drachkovu postaví do cesty další městský klub. Doposud suverénní HC Vodňany s vynikající útočnou silou a bravurním brankářem. Snad se těch oříšků v podobě našlapaných soupeřů brzy zbavíme, i když, kdo dnes není…

Branky a asistence Dygrs:

bez vstřelelných branek

Vyloučení:

8:16 Babor (2´- hákování), 11:10 Beneš (TS - držení), 17:29 Babor (2´- podražení), 28:29 Beneš (2´- podražení),  31:07 Kubů (2´- hákování)

Sestava SK DD:

Kopenec – Rataj, Beneš, Šebesta L., Jánský - Babor, Brabec, Stehlík, Kubů, Huňáček