Ve šlágru kola šťastnější Blatná

06.03.2017 08:05

SK DRACHKOV - HC Blatná  1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

5.3.2017

Snad se nikdo neurazí, pokud nazveme utkání s Blatnou šlágrem 16. kola okresní soutěže. To přineslo možná nečekaný souboj o čelo v soutěži, kde se první čtveřice týmů pere o každý bod. V prvním měření sil vedl Drachkov nad Blatnou pět minut před koncem o tři branky, soupeř ale nakonec dokázal přetavit zápas ve vítězství. Vědomi si síly a hokejovosti soupeře byla před utkáním nastolena určitá strategie hry, která vydržela cca několik málo sekund :-).

Blatenští, kteří nastoupili ve velmi slušné sestavě, nechtěli nic nechat náhodě a od začátku zápasu začali podnikat nebezpečné výpady do tygřího obranného pásma, kde bylo v prvních minutách pekelné horko. Po přečkání úvodního náporu se pomalu začali osmělovat dygři a kola zápasu se roztočila. Útočný hokej z obou stran přiváděl pěknou diváckou návštěvu i hráče samotné do varu. Přes velké množství šancí na obou stranách, kdy se góly doslova houpaly na vlásku, se skóre nikterak závratně nehýbalo. Až v samotném závěru třetiny zaútočili dygři po x-té a po ose Jirka Krčal, Vláďa Krejčí a Mára Brabec dokázal domácí tým otevřít účet zápasu. K veliké škodě hned vzápětí blatenští přečíslili drachkovskou obranu a ještě před přestávkou zakončili svou y-tou šanci v rychlé vyrovnání.

Druhá třetina neubrala na tempu ani jednomu z týmů. Šancí bylo na obou stranách na tři zápasy, ale ujala se nakonec pouze souhra hostí v přesilové hře, kdy po kolotoči v obraně Drachkova využila Blatná přesilovou hru – 1:2. Domácí inkasovaná branka nepoložila. Hrál se stále hokej nahoru, dolů, jednou chyběl k vyrovnání jen kousek, když zazvonila tyč blatenské branky. Jinak si vše spolehlivě hlídal hostující brankář, který nedal dygrům šanci. A protože i Loch něco chytil, bylo před poslední třetinou stále o co hrát.

Ani v poslední třetině nezbylo na ledě místo pro nudu. Trend celého zápasu vyvrcholil v pohledný a čistý hokej s množstvím brejků, fešných akcí, dobrých obranných a spektakulárních gólmanských zákroků. Branku jsme ale již žádnou neviděli. Pro Drachkov bohužel, protože bod bychom si snad i zasloužili. Pro Drachkov bohudík, protože tutovek měla Blatná asi o něco víc a mohla to být třeba i pěkná šiška…

I přes prohru patří poklona samozřejmě v první řadě soupeři – takový hokej hrají skuteční přeborníci. Klobouček dolů před výkonem dygrů za obětavost a pěkně odehraný mač, na který se dalo koukat a za který se nemusíme stydět. Snad se nám podaří na tento zápas aspoň někdy příště herně navázat…

Hlavně pojďme chlapci s pokorou :-)

Branky a asistence:

Brabec (Krejčí, Krčal)

Vyloučení:

Vastl (2´- krosček), Krčal (2´- podražení), Krejčí (2´- zdržování hry)