SK DD se dotáhl na čelo ligy!!!

17.02.2017 19:43

Sokol Radomyšl - SK DRACHKOV  1:6 (0:3, 0:2, 1:1)

18.12.2016

23. 9. 2009!!! To je poslední památné datum, kdy Drachkov Dygrs obral sokolíky z Radomyšle o nějaký ten bod. Tenkrát před lety to byly dokonce body dva, a to po výhře 2:1. Během dalších let se dygři výsledkově přiblížili soupeři jen několikrát, většinou se jednalo o jasnou záležitost v podání Sokola. Po 7 letech, 2 měsících a 25 dnech se to konečně zlomilo. Ve složení 11 + 1 + Martin Jánský v roli trenéra se drachkov pustil do předvánoční nadílky.

Pokud se dá výsledek 6:1 ve prospěch dygrů nazvat „kanonádou“, pak se o kanonádu jednalo doslova, protože v první a druhé třetině platilo, co gól to pořádná pumelice. Všechno to načal Marek Babor spolu s Tomášem Křižanem, jejichž projektily neomylně prošli až do sítě zaskočené Radomyšle.

Ve druhé periodě jim sekundoval Mára Brabec, který uzavřel soutěž ve tvrdosti střely výstavní houfnicí zpoza kruhů. Aby si oko namlsaného fanouška přišlo na své, předvedli kapitán Šebík spolu se Standou Kubů nejhezčí akci zápasu, kdy prvně jmenovaný, ač tísněn, zavezl kotouč do pásma, nadýchaně jej předal Standovi, který z první zatloukl do sokolího hnízda další navštívenku.

Ve třetí třetině se skóre dostalo až na kanára, minutku před koncem pak čestného úspěchu dosáhla také Radomyšl.

Po herní stránce se zdál být zápas vyrovnaný a obě mužstva si vytvořila dost slibných příležitostí, někdy až tutovek, ale střelecká paní Štěstěna byla tentokrát namotána na dygřích hokejkách.

Absolutorium zaslouží obranné řady Dygrs, které po celý zápas neúnavně napadaly šance soupeře a podporovaly hru dopředu. Stále však platí to staré, známé, stokrát opakované. I když výsledky hřejí, buďme nohama na zemi J.

Branky a asistence Dygrs:

Branky: Babor – 2x, Křižan -2x, Brabec, Kubů

Asistence: Brabec – 2x, Vastl, Šebesta M.

Vyloučení:

Soukup – 2x, Brabec, Babor