S Prachaticemi na prach!!!

05.02.2020 09:55

HC Prachatice - SK DRACHKOV  8:0 (1:0, 6:0, 1:0)

27. 1. 2020

Těžko hledat v dnešní době zdatnějšího protivníka, než jsou hokejové Prachatice. Aspoň to tedy platí pro okresní soutěž, v jejímž právě uplynulém 17. kole ochutnali dygři sílu Šumavy doslova plnými doušky. Jedenáct hráčů do pole + jeden kužel proti třem lajnám krvežíznivých Huskies. Popravdě oni nejsou tak krvežízniví, jako gólů chtiví, což nám bohužel ukázali i tentokrát. Nejen proto nakonec odcházeli drachkovští z ledu lidově řečeno s natrženou pr…. (vertikálně a pravidelně děleným zakončením zad). Soupeř ukázal své kvality a nezbývá, než mu poblahopřát k zaslouženému vítězství – byl to prostě koncert a rozdíl několika tříd.

Dygři v zápase s Prachaticemi inkasovali celkem osm branek, z toho v první a třetí třetině po jedné. V úvodu utkání zahalil drachkovské brankoviště obláček štěstěny a přes ucházející množství šancí skončil v brance pouze jeden puk. Zato druhá třetina byla vražděním neviňátek a šest přesných psích zakousnutí dalo utkání definitivu. Dygři byli všude druzí a dá se směle říct, že byla radost sledovat hru Prachatic, kdyby tedy nehráli zrovna proti nám. Co také čekat od týmu, který má ve svém středu jméno zněle podobné slavnému stíhacímu letounu Messerschmitt (inu špička)… V poslední části utkání už si soupeř svůj luxusní náskok v poklidu hlídal, a dokonce dovolil dygrům několik střeleckých pokusů.

Přes vysokou porážku neklesali hráči hostujícího týmu na mysli, zápas si užili a téměř každou hokejovou akci (soupeře) zakončili úsměvem. Zajímavých momentů bylo tentokrát více než dost, proto je uvedeme v samostatných bodech přímo do zápasového reportu namísto rozboru samotných třetin.

Obecně ještě jednou k soupeři… Akce Prachatic se nesly v takové pomyslné lehkosti. Oni o sobě prostě vědí a ta první lajna, to je fobie pro soupeře. A nejen ona. No a když už náhodou brankář předvede spektakulární zákrok, tak oni si prostě ten puk najdou a do branky ho stejně zametou. Když jsou v plném nasazení, tak by je nezkrotil ani mistr psí výchovy a specialista na divoké štěkny, pan Rudolf Desenský, a ten už se koukal do čumáčku nějakým šelmám. Proto doufáme, že šumavští pejskové dají stejnou sodu i ostatním týmům a nadále si budou počínat jako vlčáci s plnou polní. Asi by nám tím v celkovém hodnocení ligy pomohli. Ale dosti bylo jednosměrných chvalozpěvů!

I dygři zanechali v utkání nesmazatelnou stopu.

Obrana dygrů asi nenavštěvovala kynologický kroužek, protože se jí za celý zápas nepodařilo prachatickou smečku nějakým způsobem ukočírovat. Nevadí!!! Příště zkusíme psí piškůtky a to by bylo…

Dygří „Hvězda utkání?“ Jednoznačně Láďa Lakatoš Vastl – tento nestárnoucí borec, držící se neochvějně hesla „čelem, hrudí nebo prdelí“ (omluvte prosím uvedený zhrublý výraz), prostě sundá, koho chce. Ta vosa na závěr, do jednoho z nejurostlejších beků v soutěži, byla ukázková… LÁVA (Láďa VAstl zkráceně) dotyčného hráče sundal jako zralou hrušku ze stromu, navíc čistě a bez následků, což poukazuje na určitý kumšt, zejména jedná-li se o jednoho z těch drobnějších dygrů. Momenťák je prostě momenťák, to Vás ani ta nejlepší brožura nenaučí :)…

Hostující Drachkov se v první třetině trošku rozkoukával, nevrhal se do bezhlavého útočení a s rozvahou počkal na první střelu na soupeřovu branku. To už se ale hrála třetina druhá :D… Branky se sice nedočkali, ale do statistik se někteří dygři přesto zapsali. Sice několika vyloučeními, což je aspoň z ekonomického hlediska dobré pro závěrečnou besídku.

Hra se často odehrávala ve středním pásmu, tedy zvlášť ve chvílích, kdy jsme dostali góla, tak se tam rozehrávalo.

Zajímavý byl gól Prachatic při zakončení tří hráčů domácích na nikoho (na brankáře), ovšem za situace, že všech pět hráčů SK DD bylo taktéž v obranném pásmu. Pak, že to nejde :D…

V destruktivní druhé třetině dokázali dygři bravurně ubránit vlastní přesilovou hru…

Šestou branku si Drachkov vlastně nechal dát schválně, aby vyždímaná dygří pětka mohla jít aspoň vystřídat :)

Ani individuálně to nebylo nejhorší. Danovi práce s novou hokejkou viditelně jde. Dokonce jednu střelu ze závěru utkání stlačil pod výšku břevna, bohužel tato rána v síti neskončila. Ale to bude jistě brzy jiná káva ;-)

Pavouk se sebekriticky nezapomněl pochválit, že na ledě jako jediný jezdil naplno, v čemž má naprostou pravdu. Jen s tou drobností, že ačkoliv opravdu kolečka dělal, z pásma se skoro nedostal. Takhle ta stíhací jízda neklapne Tome :)

Hrotovým útočníkem s velkým „H“ vyhlašujeme Kubu Poláčka. Hbitý štírek ukázal neutuchající chuť vstřelit gól i za velice nepříznivého stavu, když ve 3. třetině během oslabení 3 proti 5 mazácky bukaří na modré čáře – no co kdyby náhodou :D…

A to je z tohoto utkání všechno. To „nejhorší“ snad máme za sebou, i když zrovna medové to teď také nebude… Příště čekají dygry Netolice – soupeř je naším sousedem v tabulce a všichni víme, jak často sousedské vztahy vypadají :)… Tak snad nebude řež a podaří se nám vybojovat další důležité body.

 

Zajímavé momenty: v článku…

Branky a asistence Dygrs: bohužel nikdo…

Vyloučení: 03:58 Babor (2´- hákování), 10:52 Rataj (2´- vysoká hůl), 14:15 Křižan (2´- podražení), 31:01 Vastl (2´- podražení), 40:56 Hudec (2´- sekání), 41:03 Rataj (2´- sekání)

Sestava SK DD: Kopenec - Boška, Hudec, Rataj, Vastl - Křižan, Babor, Huňáček, Kuncipál, Diviš, Poláček, Beneš