S HSG se body dělili

17.02.2017 19:38

HSG Horažďovice - SK DRACHKOV  2:2 (0:0, 1:1, 1:1)

26.11.2016

Celých osmnáct dní museli dygři čekat na další termín zápasu OSLH. V pořadí osmé kolo zavedlo drachkovské brusle na led horažďovického týmu HSG. Ten v letošní sezóně výrazně pookřál a oproti minulým ročníkům sem tam uloví nějaké body do tabulky. Sestava Drachkova se opět začíná lámat kolem deseti kousků, tentokrát skončila na čísle 9+1 dygr.

Od začátku se hrálo opatrné utkání. Jako první se osmělili drachkovští a rozměrově poctivý chasník v domácí brance měl více práce. Tu přerušilo úvodní (a jediné) vyloučení Drachkova, ve kterém si už na dygří klícku také dovolili. Více ze hry měl ale hostující celek, přesto úvodní třetina branku nepřinesla.

V té druhé pak přišlo nekalé napodobení hry soupeře a zápas ztratil náboj. Paradoxně padly dvě branky, když se po úniku 2 na jednoho prosadil domácí borec dorážkou do odkryté klece, aby ho krátce po polovině zápasu napodobil Kazan, který propálil domácího obříka po lahůdkovém pasu od Ládi Vastla.

Třetí třetina se nesla ve stejném duchu. První část dobýval Drachkov horažďovické hradby střelami ze všech pozic, chyběla ovšem muška. Výjimkou byla samostatná akce Pavouka, po níž se prokličkoval ze středního pásma až k brance soupeře a zavěsil. Poslední minuty pak převzali otěže zápasu domácí, po propadu v obraně dygrů samostatným únikem vyrovnali a ještě málem otočili vývoj utkání ve svůj prospěch.

Na góly a za průběh zápasu spravedlivé remízové utkání, lehkou vadu je však vidět ve využívání šancí dygrs a přesnějším zakončení. Doufejme, že bod darovaný Horažďovicím nebude snad až tak chybět na konci soutěže.

Branky a asistence Dygrs:

Babor (Vastl), Křižan (bez asistence)

Vyloučení:

Šebesta (2´-podražení)