První třetina stála dygry body

21.11.2017 21:51

SK DRACHKOV - Sokol Radomyšl  3:5 (2:4, 1:0, 0:1)

19.10.2017

Na zápasy s Radomyšlí se nejde nikterak speciálně připravovat. Buď dostanete naloženo, jak sedláci u Chlumce, nebo to naopak neskutečně lepí a hraje se skoro samo. Tentokrát se ovšem přihodilo něco mezi. Sokol se nesešel v nejsilnější sestavě, i když několik známých jmen na soupisce měl. Dygři, v počtu přesně na dvě lajny, vycítili nezvyklou příležitost k získání nějakého toho bodíku.

Asi by k tomuto přání nebylo daleko, nebýt nezvládnuté první třetiny, ve které dygři inkasovali hned 4x. Stav 0:3 v šesté minutě naháněl opravdu strach, na korekci skóre v podání Kazana a Pavouka, dokázali hosté ještě jednou odpovědět a divoká šestibranková třetina byla minulostí.

Po dalším motivační probuzení se v prostřední části podařilo Drachkovu snížit na rozdíl jediné branky, když se krátce před sirénou trefoval podruhé v utkání Marek Babor.

Otevřená třetí třetina pak přinesla asi nejlepší hokej. Škoda jen, že pátá kudlička pod žebírko přišla tak brzy po jejím začátku. Dygři totiž během celého zápasu měli o něco více ze hry a pátá branka v jejich síti jim trošku zbrousila lačné drápky a vůli po otočení výsledku. Přes silný tlak v brankovišti se už další gól přidat nepodařilo. Vyjma loňského památného vítězství nad tímto soupeřem nebylo mnoho utkání, ve kterých by byla Radomyšl k poražení tak, jako v tomto případě. Nesmíme opomenout pouze jedno jediné vyloučení na straně domácích. Sice z něho padl gól, ale samotným dygrům se několik početních výhod využít nepodařilo. Opět nás tedy zklamala koncovka a opět byl rozdíl v gólmanech, který letos prostě dělá výsledky.

Uvidíme se v odvetě a třeba už to bude zase o něco lepší… tedy pro Dygrs :)

 

Branky a asistence Dygrs: 09:37 Babor (Křižan), 13:36 Křižan (Babor), 29:21 Babor (Kubů, Brabec)

Vyloučení: 07:20 Křižan (2´- sekání)

Sestava SK DD: Kopenec - Rataj, Vastl, Beneš, Jánský - Brabec, Babor, Křižan, Kubů, Huňáček, Sládek