Přes divoký závěr dva urvané a veledůležité body

19.03.2018 12:18

SK DRACHKOV - HC Ales  4:2 (0:0, 1:0, 3:2)

18.3.2018

 Boj o 5. až 10. místo se blíží do svého finále a zápas proti strakonickému HC ALES byl z jedním z přímých soubojů o lepší umístění. Dygrů se nakonec sešlo 11+1, soupeř byl na dvě lajny. Hrálo se vyrovnané utkání, ve kterém měli o něco více ze hry drachkovští. Pomohlo i pověstné štěstíčko. Závěr utkání však byl nesmírně dramatický…

První třetina branku nepřinesla, přestože to v obou brankovištích několikrát ošklivě doutnalo. Dygři si připravili několik slibných šancí, gólově se ale prosadit nedokázali. Obrana působila velmi jistým dojmem, fanoušci proto museli s bujarým hlaholením počkat do druhé části.

Obraz hry se neměnil. Drachkov útočil, hráči Alesu sázeli na brejky a přečíslení. Z druhé periody uběhlo něco málo přes pět minut, když se v jedné ze skrumáží u hostující branky nejlépe zorientoval Standa Kubů a z prakticky záporného úhlu prostřelil soupeřova brankáře. Vrcholný šťouch mu naservíroval stále se lepšící Venda Sládek. Ales měl vzápětí možnost přesilové hry, během které nedošlo k výraznému ohrožení dygří svatyně a zápas se opět vyrovnal. Další dobývání nepřátelské linie končilo pouze před brankovou čarou. Do poslední etapy zápasu šli dygři s nejtěsnějším možným vedením.

Hned osmnáct vteřin po třetím hvizdu se už stav měnil, a to na 2:0 pro Drachkov, když si po soukromé akci pohrál Pavouk nejprve s černým placáčkem a poté i s gólmanem hostí. Do domácích podolků padlo trochu uklidnění. Bohužel s tím klesla také koncentrace a záhy přišel trest v podobě snížení. Nejprve sice dygři přečkali oslabení, necelých šest minut před koncem však hráči Alesu dokázali snížit na 2:1. Tedy spíše snížili dygři. Když se ukázkově nad beton trefil po přihrávce zpoza brány opět Pavouk. Krásný vlastenec dokonce stačil i oslavit (hulvát). Alarmující je, že mu v tom ani jeden z beků Drachkova nedokázal zabránit :) … To ale ještě nebylo tak zle. Hosté začali cítit šanci. Dvě minuty před koncem zabojovali opět za brankou dygrů a nabídnutou přihrávku soupeřův útočník zblízka krvelačně zužitkoval - 2:2. Zdálo se, že se schyluje k odvetě za obrat v prvním kole soutěže, kde dygři otočili z 0:3 na 4:3 až v poslední třetině. Hráči organizace SK DD však díky pravidelným tréninkům, strečinku a dokonalému fyzioterapeutickému zázemí disponují extrémní vytrvalostí, která nakonec tento duel rozhodla. Neuběhla minuta od vyrovnání, dygři se dostali do obranného pásma hostí a po souhře Venda Sládek – Tomáš Křižan, druhý jmenovaný opět převrátil misky vah na stranu Drachkova. Očividně šokovaní hosté sice zkusili jestě zaútočit, ale do brejku se dostala druhá dygří lajna. Kazan zavezl kotouč až k brankové čaře, zpětnou přihrávkou našel Járu Stehlíka, který s instalatérskou přesností zatavil kotouč tam kam patří – 2:4!!! Poslední vteřiny už si dygři pohlídali, fanoušci si střelili mexickou vlnku a dva důležité body v boji o pětku zůstaly v drachkovském sáčku…

Branky a asistence Dygrs: 20:12 Kubů (Sládek), 30:18 Křižan (bez asistence), 43:44 Křižan (Sládek), 44:10 Stehlík (Babor)

Vyloučení: 20:43 Křižan (2´- podražení), 35:12 Křižan (2´- faul loktem)

Sestava SK DD: Kopenec - Rataj, Vastl, Beneš, Jánský - Babor, Kubů, Sládek, Křižan, Staněk, Stehlík, Huňáček