Poslední třetina rozhodla pro hokejovější Blatnou

01.11.2015 18:58

HC Blatná - SK DYGRS DRACHKOV 5:2 (1:0, 0:1, 4:1) 

30.10.2015

HC Blatná, tradiční tým TOP 5, přivítal drachkovské hokejisty v 5. kole okresní soutěže a na cestu domů jim přibalil pět banánů. Ale postupně. Dygrů se tentokrát sešlo na celých deset kousků, lavička soupeře vypadala na plné složení.

Dle sestavy soupeře vypadal i nástup do zápasu. Mašina v podobě bývalé Dury zaměstnávala obranu Drachkova veselými nájezdy ze všech stran, až bylo na dygří polovině horko, jako když Brk zapaluje vánoční stromeček. Ujal se pouze jediný pokus, kdy blatenští dokázali využít přesilovou hru při raritním vyloučení Pupíka.

Překvapení pak přinesla druhá část hry, ve které dygři začali vytahovat drápky a několikrát si nebezpečně troufnuli do domácí obranné třetiny a nejednou z toho bylo nebezpečno. Zlepšený výkon přinesl své ovoce, když se necelé dvě minutky po začátku třetiny libově trefil Standa Kubů (as. Tomáš Křižan). Druhá eskapáda byla nejvyrovnanější v celém zápase, Blatná i tak byla nebezpečnější.

Třetí třetina ovšem rychle zažehnala možné překvapení a Blatná čtyřmi trefami přetavila zápas ve svůj prospěch. Je třeba uznat, že zaslouženě, protože ve třetí třetině se opět hrálo hlavně na dygří klícku. I přes to Drachkov stále vyznává strategii "kdo dá poslední gól, ten vyhraje" a šest sekund před koncem utkání Pavouk kosmeticky upravil skóre na definitivní podobu.

Výsledek 5:2 dygři nakonec mohou brát jako úspěch, na víc bohužel tentokrát nebylo, naopak kanonáda to mohla být mnohem větší.

Zajímavé momenty:

- vyjádření našeho nejsportovnějšího dygra a maratonce Jindry Králíka během druhé třetiny o tom, že už nemůže, poukazuje na fyzicky velice náročný styl drachkovského hokeje

- srdnatý výkon v obraně, zvlášť v prvních dvou třetinách

- symetrické rozložení kanadských bodů v podání Standy a Pavouka

Branky a asistence Dygrs:

16:53 - Kubů (Křižan), 44:54 - Křižan (Kubů)

Vyloučení:

00:15 - Babor (2´ podražení), 01:31 - Soukup (2´ hákování), 05:56 - Soukup (2´ podražení), 32:53 - Křižan (2´ sekání)