Policejní zátah dygři zvládli

27.02.2017 16:50

SKP Strakonice - SK DRACHKOV  3:6 (2:3, 0:1, 1:2)

27.2.2017

SKP je pro drachkovské pokaždé nevyzpytatelným soupeřem. Ne jinak tomu bylo v odvetě letošní OSLH. Soupeř se na utkání scházel tak pomalu, že měl nakonec více hráčů než dygři. Ti však šli odhodláni bojovat o další body.

Po lehčí herní pauze zaviněné půstem mezi termíny jednotlivých zápasů a kontumací posledního zápasu s Protivínem se Drachkov pustil do policistů s chutí a již ve čtvrté minutě otevřel Brabíkem skóre utkání. SKP ale umí vytěžit slibné příležitosti a během pěti minut otočilo stav zápasu na 2:1 ve svůj prospěch. Nejprve domácí využili únik tři na jednoho a zanedlouho v přesilové hře od modré pálil mimo dosah gólmana nestárnoucí Milan Řehoř. Ještě, že se opět ukázalo, jak je důležité míti v týmu Řezníka. Lukáš opět naostřil svoje náčiní na jedničku a do přestávky dvěma přesnými zásahy rozporcoval zadní partie soupeře.

Krátce po začátku druhé části hry se do puku opřel Ratty a silou obou svých Pavlíků propálil domácího strážce svatyně počtvrté. Tato branka pak přinesla na dygří hole trochu více klidu a třebaže policisté hrozili hlavně z brejkových situací, hrál se svižný hokej a branek mohlo být na kontě Dygrs víc.

Třetí třetina přinesla podobný rozjezd jako druhá, když se brzy po jejím začátku prosadil po individuální akci Kazuto – 2:5. Na drama se tradičně zadělalo samo. SKP kontroval v šesté minutě posledního dějství, kdy při přesilovce 5 na 3 dopravil kotouč po efektním ťukanci do prázdné branky. To ale bylo příliš na Martina Jánského, který dostal od Standy Kubů nabito na modrou a zastavil svůj projektil až o síť policejní branky. Závěr zápasu přinesl několik šancí, ovšem žádná z nich nebyla tutová, a tak si dygři poradili s týmem SKP Strakonice stejným poměrem jako v prvním měření sil, tj. výsledkem 6:3.

Branky a asistence:

Brabec (Řezník), Řezník (bez asistence), Řezník (Brabec), Rataj (Brabec), Babor (bez asistence), Jánský (Kubů, Brabec)

Vyloučení:

Soukup (2´- hákování), Rataj (2´- podražení), Šebesta (2´- hákování), Jánský (2´- hákování), Soukup (2´- podražení)