Po Orlech už na Sokola nebylo

05.04.2017 08:11

SK DRACHKOV - Sokol Radomyšl 4:8 (1:4, 3:2, 0:2)

3. 4. 2017

Loterie zvaná Sokol Radomyšl tentokrát dygrům ovoce nepřinesla. Soupeř se sešel ve velmi slušné sestavě, dygři nakonec dali dohromady hráče na dvě lajny. Radomyšl, která si v tomto utkání mohla pojistit vítězství v soutěži, šla od začátku za svým cílem.

Byla to právě první třetina, která rozhodla o průběhu a vlastně i o výsledku utkání. Tu sokolíci vyhráli poměrem 4:1. Úvodní drtivý nápor ještě dygři stačili ustát. Krátce po vypršení oslabení (jediného v zápase) však přišel trest a po kolotoči před Lochem otevřeli hosté skóre. Dygři se do hry dostávali pomaleji, v první části spíš nestíhali tempu soupeře a ačkoliv si několik příležitostí vytvořili, byla to Radomyšl, kdo střílel branky. Po dalším z kolotočů v obranném pásmu Dygrs proletělo nahození od modré až do branky. Třetí gól pak přišel po dvojité teči, kdy střela zpoza kruhů nejprve změnila směr od drachkovského beka a poté i od rukavice Locha – 0:3. Jiskřičku naděje pak vykřesal Kazan, jenž zblízka korigoval na 1:3. Vzápětí ale hosté znovu navýšili skóre a do první přestávky šli s pohodlným náskokem.

Ve druhé třetině už to bylo něco jiného. Radomyšl sice nejprve přidala pátou branku, pak ale začali hrát dygři a  Huňas spolu s Kazutem v krátkém sledu snížili na 3:5. Produktivita byla ten večer bohužel na straně Sokola, který přidal šestou branku. I na tu ale našli domácí odpověď. Střelecké trápení protrhl Standa Kubů. Škoda jen, že to tam nepadlo ještě aspoň jednou. Gólman Radomyšle měl svůj den a zlikvidoval velké množství šancí Drachkova. A když to nešlo jinak, pomohla branková konstrukce i několik netrefených prázdných branek.

Šance na obrat ve třetí třetině pohasla i přes další gólové příležitosti. V závěru už to byla klasická křeč a hosté si v posledních minutách ještě nadvakrát pojistili výsledek a titul přeborníka okresní soutěže pro letošní sezónu.

Výhra Radomyšle tedy znamená, že již známe celkového vítěze, ale také fakt, že Dygrs už nemají případné umístění na „bedně“ zcela ve svých rukách. Eagles se proti Vodňanům nesešli a to znamená, že nás tým z rybářské bašty přeskočil o jeden bodík v tabulce. A tak Vodňanům stačí v posledním zápase s Radomyšlí (které již o nic nejde) jeden bod za remízu, stejně jako Blatné proti Netolicím. Ale hlavně za předpokladu, že Dygrs porazí Ales, což bude oříšek!!! I tak, kdo by to před sezónou čekal :-)

Branky a asistence:

Babor (Řezník, Brabec), Huňáček (Krejčí), Babor (bez asistence), Kubů (Krčal)

Vyloučení:

Vastl (2´- nedovolené bránění)