Plichta v hodině dvanácté

05.11.2018 21:51

SK DRACHKOV – HC Vodňany   5:5 (2:1, 1:1, 2:2)

4. 11. 2018

Zápas proti vodňanským hokejistům byl bojem o čelo tabulky se vším všudy. Kdo dorazil do hlediště nemohl rozhodně litovat. V sestavě Drachkova nastoupil po delší době Michal Šebesta a k němu dalších jedenáct kousků do pole, Vodňany pak hrály na čisté dvě lajny.

Pokud se dygrům v letošní sezóně něco povedlo, tak je to kromě předváděných výkonů angažmá Dana Diviše a Petra Kuncipála. Psala se totiž teprve šestnáctá vteřina, když se se prvně jmenovaný štírek prosmýkl obranou hostí a z kruhů otevřel skóre tohoto zajímavého utkání. Přihrávku si připsal další zmiňovaný Peťa Kuncipál. Po celý zápas se hrál poměrně vyrovnaný hokej, jednu chvíli měli navrch hráči SK DD, jednou zase Vodňany. V osmé minutě bylo dygrům ještě o něco veseleji, když se opakovala situace z úvodu zápasu. Stejná akce, stejný střelec, stejná asistence a 2:0 pro Drachkov. Hosté v závěru třetiny zatlačili na pilku a odměnou jim bylo krátce před první přestávkou snížení na 2:1.

Jak dopadla první třetina, začala i druhá a minutku a půl po jejím začátku bylo vyrovnáno. Vodňanským v tomto případě pomohla přesilová hra. Už v páté minutě si však dygři opět vzali vedení na svoji stranu. Danův hattrick v gólech, Petrův a áčkách. Jenže stačilo, aby utekly další tři minutky a bylo opět vyrovnáno!!! Pohledné utkání už ale v prostřední periodě další branku nepřineslo a za stavu 3:3 se šlo do poslední třetiny zcela otevřeně.

Vyrovnanost utkání potvrdila i třetí část hry, ovšem v opačném pořadí. Poprvé se dostali do vedení vodňanští, jejich radost ale netrvala dlouho. Čtvrtou branku Drachkova zapsal Petr Kuncipál po výzvě od Toma Křižana. Divoký závěr pokračoval, neboť hned po další minutě opět vedli hosté. Už už to vypadalo, že je to pro dygry konečná, ale Vodňany zafaulovaly, což byl impuls pro domácí střídačku. Zkušený kouč Kopík stáhl Matěje z branky, poslal na led šestici vyvolených a pak už se celý stadion stačil jen dívak, jak čtyřiapadesát vteřin před koncem dokázal po závaru před hostující brankou vyrovnat Kuba Poláček. Vodňany se ještě domáhaly překročení pravidel při vstřelené brance, ale video se na strakonický zimák doposud nedostalo a rozhodčí si byli, stejně jako dygři, jisti svým rozhodnutím a výsledek 5:5 byl na světě!!!

Zápasu tak nechyběl náboj do poslední chvilky. Obě mužstva se tahala o vedení a za předvedenou hru byl nejspíš bodový příděl spravedlivě rozdělen. Pochvalu ale zaslouží celý týmový duch…

Zajímavé momenty: Rozhodně bodové hody v podání nových kusanů z D—P lajny a samozřejmě už můžeme odtajnit nabídku oběma borcům an prodloužení smlouvy v organizaci SK DD…

Branky a asistence Dygrs: 00:16 Diviš (Kuncipál), 07:48 Diviš (Kuncipál), 20:04 Diviš (Kuncipál), 36:36 Kuncipál (Křižan), 44:06 Poláček (Babor)

Vyloučení: 07:20 Křižan (2´- držení), 15:00 Kubů (2´- nedovolené bránění), 23:50 Beneš (2´- podražení)

Sestava SK DD: Adámek - Rataj, Beneš, Boška, Šebesta M. – Babor, Křižan, Poláček, Kubů, Diviš, Kuštán, Kuncipál, Huňáček