Dva body o dygří chloupek

26.11.2015 23:56

HSG Horažďovice - SK DYGRS DRACHKOV  1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

26.11.2015

Posíleni vítězstvím nad Vodňany nastoupili drachkovští Dygrs v osmém kole OSLH proti zatím poslednímu celku tabulky – týmu HSG Horažďovice. Docházka SK DD se podstatně zlepšila a tentokrát se v menší šatně zahřívalo (ve vší počestnosti) 13+1 dygr. Návrat do sestavy po zranění ohlásil snajpr Marek Brabec. I soupeř se ukázal na více jak dvě lajny, což u něho není obvyklé. Huňas tentokrát přenechal místo v horažďovické kleci svému kolegovi a vedl třetí útočnou lajnu Drachkova.

První třetina byla ve znamení silné převahy Drachkova, který okupoval útočné pásmo takřka celou dobu. K jejich smůle se nedokázal prosadit ani jednou, když svoje šance luxusně zahazoval. V cestě mu stál jak velmi dobře chytající gólman domácích, tak tradiční nepřesnost v zakončení. Soupeř se zmohl na několik málo útočných pokusů. Kdyby po první třetině svítil stav 5:0, nikdo by se nedivil.

S vidinou lepší produktivity se Drachkov pouštěl do druhé periody, ovšem opak byl pravdou. HSG se rychle vymanili z defenzívy a najednou to byli oni, kdo hrál na ledě prim. Oproti první třetině se dygrům nedařilo rozjíždět útočné akce a k ohrožení horažďovické síťky se dostávali pomálu. Výsledkem bylo několik varovných pokusů ze strany domácích, z nichž jeden nakonec skončil v drachkovské brance. Jeden z domácích útočníků založil akci, přesunul se s kotoučem do rohu obranného pásma dygrů, navázal na sebe snad tři borce ve žlutém. Černý platýz ale najednou zamířil před branku na zcela osamoceného šutéra domácích a ten z první překonal Lochovce – 1:0. Dygři, opaření jak brojleři před nedělním obědem, nemohli notných pár minut nahodit motory a už se zdálo, že do poslední třetiny půjdou s vedením domácí. Navíc se Drachkov poroučel do čtyř hráčů za příliš mnoho hráčů na ledové ploše. Po vyhraném vhazování se puku ujal ve vlastním pásmu Lukáš Řezník, přehodil z želvy na zajíce a po krásném slalomu mezi domácími zasunul nezbedný kotouč pod domácí gólmana – 1:1. Do konce třetiny zbývala jediná sekunda.

Poslední třetina měla mít jasný scénář, a to zlomení domácího odporu. Horažďovicím se ale dařilo kazit drachkovskou rozehrávku a sami se snažili o brejkové situace, těžili zejména z umu svého ex-okresního pistolníka. Přesto si dygři vytvořili několik dobrých příležitostí, největší šance po souhře Standy Kubů a Lukáše Řezníka však skončila nad brankou. Po dalších šancích na obou stranách se Drachkov přeci jen dočkal. Přesně v čase, kdy do konce zápasu zbývaly dvě minuty, dostali Dygrs šanci přesilové hry. Uběhlo pouhých šest vteřin, když se touš dobelhal až k Márovi Brabcovi, jehož plachťák skončil až v domácí síti – 2:1. Aby vše nešlo tak idylicky, v posledních minutách se domáci ještě kousli. V čase 44:41 se horažďovický rychlík prosmýkl až za hostující obranu a bohatýr Jirka Vůně zatáhl za záchrannou brzdu. Výsledkem bylo trestné střílení ve prospěch domácího celku. Srdeční tep přihlížejících fanoušku se mohl na chvilku uklidnit, když samostatný nájezd skončil na Lochově betonu. Do konce zápasu sice musel ještě jednou vyletět nahoru při další tutovce Horažďovic, pak už se ale dygři rafnuli a utkání dotáhli do dvoubodového konce. Vydolovaný a snad i poučný zápas s Horažďovicemi je za námi a Drachkov čeká v dalším kole nevyzpytatelný tým HC Eagles.

Zajímavé momenty:

- nevyužité šance v první třetině vs. vyrovnávací branka vteřinu před koncem prostřední třetiny

- obrat ve skóre vs. udržení stavu v závěru zápasu, výborný herní projev dua Standa Kubů - Lukáš Řezník

- návrat Máry Brabce do sestavy vs. zranění Toma Křižana jedním domácím jelitem

Branky a asistence Dygrs:

29:59 – Řezník (Šebesta M.), 43:07 – Brabec (Kubů)

Vyloučení:

29:48 - Drachkov (2´ příliš mnoho hráčů na ledové ploše), 44:41 - Soukup (trestné střílení - hákování)