Mravnost nade vše

18.02.2020 10:51

SK DRACHKOV – HC Netolice  2:4 (1:2, 1:2, 0:0)

15. 2. 2020

Tak se nám zase jednou něco nepovedlo. Řeč je bohužel o utkání drachkovských Dygrs proti netolickému HC. Tedy soupeři, který není z těch nejoblíbenějších. Po úvodní remíze 3:3 padlo i tentokrát šest branek. Ke vší dygří smůle čtyři z nich do sítě domácího celku. Dvanáct dygrů do pole s absencí Brabčáka, Sajmona, Peti Kuncipála nebo třeba Benyho proti dvěma lajnám soupeře.

Drachkov začal druhou letošní konfrontaci s Netolicemi stejně jako tu předchozí. Domácím opět utekl začátek a brzy to bylo 0:2, když se obraně včetně Locha v brance nepodařilo zastavit dva průjezdy hostí. Marek Babor sice v desáté minutě korigoval na 1:2, ale první třetina nebyla z pohledu Drachkova dobrá. Soupeř rychle napadal přihrávku a často se také vylučovalo. To vlastně vydrželo po celý zápas, protože pan rozhodčí, patrně zkušený v problematice etikety a vzorného chování, vylučoval častěji než holubi na Staroměstském náměstí. Dokonce to vypadalo, že hráči na sebe nesmějí ani dýchnout, natož aby došlo k fyzickému kontaktu (neříkáme, že nedošlo). V každém případě pískal rovinu, protože vylučoval všechny a všude, takže oba týmy neustále odpočívaly na trestné lavici. Prostě jako hlavní hrdina snímku Mravnost nade vše, veselohry z roku 1937. No nic…

Jestli se nevydařil začátek úvodní štace, tak druhá třetina byla ještě horší. Do minuty to totiž bylo 1:4, když Netolice nejprve využily samostatný únik a následně chaos před dygří svatyní. Nejprve se mohli červenat drachkovští beci, poté se mohl studem protavit z ledové plochy brankář domácích. Jiskřičku naděje ještě vykřesala dorážka Standy Kubů, ale toho večera gólově impotentní dygři už žádný přesný zásah nepřidali a po bezbrankové třetí třetině odešli domácí poraženi poměrem 2:4.

To velmi nepříjemně zamotává skupinu o třetí až sedmé místo. Při výhře Netolic, Eagles i Vodňan nad Radomyšlí, ztratili Dygrs výhodu bodů navíc a do poslední kola to bude loterie, kdo z koho. Navíc dojde mezi těmito týmy k několika vzájemným střetnutím. Drachkov si tedy nejspíš uzavřel cestu k případnému třetímu místu, ale rozhodně nevěsíme brusle na hřebík. Po několika nucených změnách v sestavě zkusíme zabrat v posledních čtyřech kolech.

 

Zajímavé momenty: Střelecká nemohoucnost… špatné vstupy do třetin… nedůslednost v obraně… velké množství vyloučení… rozdíl v gólmanech…

Branky a asistence Dygrs: 09:07 Babor (Kubů), 24:37 Kubů (Kuštán)

Vyloučení: 09:54 Křižan (2´- hákování), 11:54 Rataj (2´- hrubost), 13:20 Babor (2´- držení), 14:50 Vastl (2´- napadení), 22:07 Diviš (2´- hrubost), 26:16 Babor (2´- vysoká hůl), 39:15 Rataj (2´- hrubost)

Sestava SK DD: Kopenec - Rataj, Vastl, Babor, Stehlík - Diviš, Huňáček, Křižan, Kubů, Poláček, Šrámek, Bažata, Kuštán