K bodu chyběl jen kousek

22.10.2019 00:03

SK DRACHKOV – Sokol Radomyšl B  4:5 (2:3, 1:0, 1:2)

20. 10. 2019

Třetí kolo okresní soutěže a starý známý souboj Drachkova se sokolíky z Radomyšle. Ti zatím ztratili body pouze po překvapivé porážce s Eagles, jinak jejich výsledky mluvily jasně. Neoblíbený soupeř dygrů využil nedělního večerního termínu k poctivé mobilizaci a obě lavičky praskaly ve švech. Na poslední dobu tradiční počet třinácti hráčů do pole + brankář, to je sestava Dygrs. Tentokrát chyběl Ratty s Bažim, naopak poprvé se v dresu SK DD představil Míra Šrámek. Brankoviště opanoval Fanda Burda, který zaskočil za Locha. Ten byl údajně zdravotně indisponován, ale dle interních informací byl po minulém výprasku od Protivína poslán na farmu na rozehrání. Lajny se jen zlehka promíchaly.

Úvodní třetina zápasu přinesla nejvíc branek, když se oba soupeři rvali o každý kousek ledu a brankářům bylo pěkné horko. Hrál se celkem vyrovnaný hokej, ne úplně v rukavičkách, ale zase nikterak tvrdý. Přesto byli hosté po celou dobu o kousíček vepředu a dygři jen dorovnávali skóre. Při prvních šancích se na obou stranách vyznamenali gólmani. V šesté minutě už šla Radomyšl do vedení. Kontr Drachkova přišel do necelé minuty, na 1:1 vyrovnával Dan Diviš. Za další minutu se do vedení znovu dostali hosté. Pak opět kralovali muži v maskách. Dvě minuty před sirénou dokonce Radomyšl odskočila na rozdíl dvou branek. Jenže chvilku na to vykřesal dygrům kontaktní gól Petr Kuncipál – 2:3.

Druhá třetina přinesla další zajímavou podívanou s pěknými šancemi, trochu navrch měli hosté, ovšem Fanouš Burda předváděl v dygří brance luxusní práci a nepovolil dravcům ani jeden zásun. V sedmadvacáté minutě naopak zahráli prim drachkovští. Při přesilové hře zavřeli hosty do pásma a těsně před skončením početní výhody zamířil přesně již dvougólový Dan Diviš. Odvetná opatření soupeře se minula účinkem a do poslední třetiny šli oba celky s rovnocenným skóre 3:3…

Z ní bylo odehráno sedm a půl minuty, když se Radomyšli naskytla možnost trestného střílení po faulu drachkovského kápa na unikajícího štírka hostí. Samostatný nájezd Mr. Burda kryl, bohužel hned po následném vhazování soupeř znovu odskočil do vedení. To dygry nezlomilo a hráči zatlačili sokolíky do defenzivy. Po krátkém tlaku se znovu povedlo vyrovnat. Přesilovou hru využil druhý dvougólový střelec večera Peťa Kuncipál – 4:4! Mírně navrch měli tentokrát dygři, několikrát nebezpečně zahrozili před brankou, paradoxně se ale zaradoval Sokol. Po úniku po levém křídle rozradostnil červeno-žlutou lavičku hostující Vjačeslav Rogal. Ve zbývajícím čase už se dygrům vyrovnat nepodařilo a oba body bere Radomyšl.

Utkání přineslo poměrně slušné měřítko a dělba bodů by možná byla spravedlivější. Bohužel Radomyšl byla prostě o branku lepší a dygrům nezbývá než zabrat v dalších zápasech, a po těžkém losu (který ještě zdaleka nekončí), zkusit konečně pobrat nějaké ty body a prokousat se tabulkou o něco výše.

Hned v následujících kolech přijde další prověrka v konfrontaci s HC Vodňany a HC Prachatice, tzn. s týmy, které mají po čtyřech odehraných kolech zatím plný bodový zisk a bez ztráty kytičky vévodí spolu s Protivínem celé lize… Pořádně se připravíme a pak si povíme :)

 

Zajímavé momenty: Pohledný útočný hokej od obou mužstev… Výborné zákroky obou gólmanů a díky Fandovi Burdovi za výpomoc… První prezentace Mirdy Šrámka, okořeněná asistencí… Poměrně dost vyloučení!!!

Branky a asistence Dygrs: 06:20 Diviš (Boška), 13:41 Kuncipál (Šrámek), 27:00 Diviš (Kuncipál), 39:25 Kuncipál (Diviš)

Vyloučení: 14:06 Beneš (2´- sekání), 25:45 Boška (2´- držení), 27:26 Kuncipál (2´- podražení), 37:26 Stehlík (TS - sekání), 38:47 Kuncipál (2´- hrubost), 41:17 Poláček (2´- vysoká hůl)

Sestava SK DD: Burda - Stehlík, Beneš, Boška, Vastl – Křižan, Brabec, Kubů, Šrámek, Diviš, Kuncipál, Poláček, Huňáček, Kuštán