Jateční podvečer rozhodl kapitán Ratty

10.04.2018 22:55

HC Netolice - SK DRACHKOV    3:5 (2:1, 0:1, 1:3)

10.4.2018

No to zase bylo jednou něco. Těžko říct, jestli už se podobně bojovná nálada vytváří před, nebo až během zápasu. Řeč je o zápolení s týmem HC Netolice. Tyto zápasy jsou prakticky pokaždé velice tvrdé, plné osobních soubojů, ale také velkého množství vyloučených. O zbytečném kouskování hry nemluvě. Komentář k chování některých jedinců z říše přežvykujících domestikovaných zvířátek mužského rodu (po chirurgickém zákroku v intimních partiích) necháme na jiných.

Do zápasu tentokrát na hostující straně naskočilo hned jedenáct borců Drachkova spolu s Lochem v brance. Netolice nastoupili ve dvou lajnách.

Úvod hry začal pro dygry dobře. Ihned se usadili v útočném pásmu a zaměstnávali domácího gólmana jednou střelou za druhou. Netolice kontrovali jen zlehka, jejich chvíle však měli ještě přijít. V sedmé minutě už se ale dygři radovali. Skóre utkání otevřela tradiční osa Tomáš Křižan – Marek Brabec. Prvě jmenovaný nahrával, druhý nekomprromisní dělovkou rozvlnil síť soupeřova svatostánku. Další šance na sebe nenechali dlouho čekat a protože opakování je matkou moudrosti, zahazovali dygři i ty nejvyloženější příležitosti. A jelikož má být zlo po zásluze potrestáno, během dvou minut otočily Netolice stav na 2:1 ve svůj prospěch. Nejprve se po skrumáži před lochovištěm dočkali vyrovnání díky povedené, všelijak se točící žabce, aby vzápětí nachytal jeden z domácích sniperů drachkovského brankáře na švestkách podruhé.

Cíl do prostřední části byl dán – minimálně vyrovnat. Dygři opět bušili na netolická vrátka, až se zadařilo. Po těžkém závaru před domácí brankou propálil Pavouk pohotovým bekhendem vše, co mu stálo v cestě. Branku ještě potvrzoval videorozhodčí, naštěstí bylo vyrovnáno – 2:2! Velký podíl na srovnávací brance mají asistenti Ratty s Kazanem, kteří kotouč pro Pavouka naservírovali. Ještě, že tak, protože po zbytek třetiny opět prášili dygři do plných a naopak mohli inkasovat. Zejména díky častým oslabením, která se naskýtala. Zde si zápas nejspíš domácí prohráli. Neustále se komentovalo, láteřilo a hulákalo, až se trestné lavice zelenaly. Obrana dygrů také držela a musela rozhodnout poslední třetina. Ta druhá byla po hokejové stránce mizerná a na obou stranách byly vidět nepěkné zákroky.

Do třetí pak dygři nastupovali se snahou minimálně faulovat a zkusit přidat nějaký ten fikus. Tento plán vzal za své hned po dvou minutách, kdy šel Drachkov do čtyř a domácí šli po minutě obléhání do vedení 3:2. Poté už opravdu dygři ukončili na rozdíl od soupeře tresné výpravy a  to se opravdu ukázalo jako rozhodující faktor. Po chvílích nervozity, propálil netolického gólmana opět Tomáš Křižan, když převzal puk ve středním pásmu, sjel si po levé straně až ke kruům a pumelicí načal obrat. Ten byl potvrzen o tři a půl minuty později kapitánem Pájou Ratajem. Ratty okopíroval svou parádní trefu z utkání proti Eagles. V šibenici domácí branky nezůstalo ani zrnko prachu a jediné oko drachkovského fanouška nezůstalo suché dojetím nad touto akcí – 3:4. Protože se blížil závěr zápasu, začali se dygři stahovat do obrany. Závěrečný nápor ale nepřišel. Nebo alespoň ne zcela. Domácí se nechali opět vyloučit a při pokusu o power-play inkasovali popáté. Brabčák si vzal kotouč až u vlastní branky, podíval se a přesnou přihrávkou vybídl Rattyho ke skórování do prázdné klece. A bylo hotovo…Uff!!!

Ohromně důležité body si domů odvážejí hosté za výhru 5:3 a snad se ještě nejaké podaří uzmout.

Je veliká škoda, že při konfrontaci s týmem Netolic, vypadá hra tak, jak vypadá. Přitom by se s těmito borci dal hrát pěkný hokej. Nedá se nic dělat, snad si v příští sezóně tu hru lépe užijeme – bez nervů a šťouchanic. Netolice tak mají dygři za sebou a teď už předposlední zastávka. S přáním, že se k dalšímu důležitému utkání proti Prachaticím sejdou drachkovští v hojné a hlavně zdravé sestavě, může nepověrčivý dygřík vesele čekat na pátek 13.

 

Branky a asistence Dygrs: 06:28 Brabec (Křižan), 21:11 Křižan (Babor, Rataj), 38:28 Křižan (Stehlík, Rataj), 41:48 Rataj (bez asistence), 44:50 Rataj (Brabec)

Vyloučení: 06:35 Vastl (2´- podražení), 13:15 Křižan (2´- nedovolené bránění), 18:01 Kubů (Dygrs) (2´- příliš mnoho hráčů na ledě), 22:09 Poláček (2´- napadení), 24:39 Křižan (2´- sekání), 28:50 Stehlík (2´- nedovolené bránění), 32:22 Beneš (2´- nedovolené bránění)

Sestava SK DD: Kopenec - Rataj, Beneš, Vastl, Jánský - Brabec, Křižan, Babor, Stehlík, Kubů, Poláček, Huňáček