Jak Dygr k Desítce přišel

18.10.2017 21:21

HC Vodňany - SK DRACHKOV 10:4 (2:0, 3:1,5:3)

17.10.2017
 

Kluci z Vodňan doufejme prominou :)

Protože se těžko hledají slova pro nadílky, které za první čtyři kola drachkovští dygři inkasovali, je nutné odlehčit fanouškům od stresových situací na stadioně a potěšit ty nejmenší. A jak jinak než pohádkou. Vypnětě televize, mobilní telefony, rádia a vůbec všechny vymoženosti moderní doby. Rozdělejte oheň v krbu, uvařte si horké kakao, pohodlně se usaďte, zobněte si bábovky, a užijte si příběh plný dobrodružství, napětí a odvěkého boje dobra se zlem…

Bylo nebylo. V jednom malém království jménem Drachkov žil starý král Dygr VI. Bezzubý. Krále i celou jeho zemi sužovalo jedno veliké trápení. Již několik týdnů se mu nedostávalo dost bodů do tabulky, a navíc na jeho konto přibývalo nepěkné množství inkasovaných branek. Kromě toto ho mu jeho jedinou dceru, princeznu Desítku, unesl zlý drak Vodňaňák. A tak dal král po širém kraji vyhlásit, že ten kdo mu odejme jeho břímě, dostane polovinu království, klíče od obecního úřadu a jeho jedinou dceru princeznu Desítku za manželku. Na zámek se sjelo odvážlivců, ale nikdo se nikdy od Vodňaňáka nevrátil s pořízenou. Drak totiž v poslední době oplývá výbornou formou a doposud všechny své soupeře slupnul jako malinu.

Král už si pomalu začal zoufat, když tu se ozvaly zámecké fanfáry a před Dygrem se objevila hrstka statečných. Všechno to byli drachkovští poddaní, kteří se rozhodli svému chlebodárci pomoci. O princeznu Desítku jim vůbec nešlo (stejně byla strašně ošklivá a neměla ráda kolektivní sporty na ledě), ale bodově uspokojit svého panovníka by jim bohatě stačilo. Král byl nadšený, pohostil švarné udatníky a nechal své panoše Brkomíra, Pavučinu a Pupíka, aby borcům ukázali směr k dračí sluji.

Na cestu se tedy vydalo jedenáct bratrů. Deset z nich osedlalo své milované koně Bauera, Grafa, CCMa atd. a vyrazili napřed. Byli to chasníci Mára Střelec, Mára Vlčák, Jára Bojovník, Pája Pěvec, Láďa Mořeplavec, Vašek Občasník, Martin Jezdec, Robert Obranář, Petr Kompozitář a Lukáš Krkovička. Za nimi se pak ploužil hloupý Honza, zvaný Loch, kterému osedlali kulhavou mulu. Měl totiž sloužit jako návnada pro draka.

Braši přešli devatero nákupních center a devatero paneláků, až se zastavili se na břehu řeky Otavy. Tam měl svoje doupě drak Vodňaňák. Bydlel na ledové ploše, po které se proháněl jako splašené cvičky. Měl deset hlav, jedna se klouzala po ledě lépe než druhá. Jak uviděl dygří bojovníky, pustil se do nich. Lítal, kousal, sršel oheň, až se drachkovským zapalovala lýtka. Byla to neskutečná řež. I princ Bajaja by raději zůstal doma, než aby čelil takovému nepříteli. Drakovi se nejprve povedlo dvakrát si ukousnout z nebohé muly, ale odveta netrvala dlouho. První hlavu mu usekl Venda, který dal zachráncům naději. Meč mu nadhodil Krkovička a nebylo co řešit. Saň však měla navrch. Třebaže jí chrabrý Mára Střelec sám uťal hned tři kebule, zbývajících šest hlav zvládlo dokonat dílo zkázy. Než nastala na bojišti tma, zasadila dygrům deset ran, ze kterých se jen těžko vzpamatovávali. Oboustranně vysíleni se drak a drachkováci dohodl na smíru. Dygrům se tedy opět nepovedlo obrat soka o body. A to nešlo jen o ně.

Drak Vodňaňák také příliš od princeznu Desítku nestál a rozhodl se, že ji raději dá někomu jinému. Dal tedy Desítku drachkovským na zpáteční cestu. Pod podmínkou, že si jí odvedou, slíbil, že už toho večera dá s kousáním pokoj. Sice přišel o čtyři hlavy, ale s tím, že si desetkrát hryznul a že se za pár měsíců znovu ukáže, odletěl spokojeně až někam k Blanici.

Když se pak stateční drachkovští vrátili domů, král se výsledku velice podivil, ale přesto byl spokojen. Viděl totiž u chasníků bojovnost a zlepšený výkon. Se slovy, že to časem určitě půjde, odešel do místního pivovaru vyměnit svou na ocet ponechanou princeznu Desítku za basu dvanáctky.

 Nakonec tak všechno dopadlo dobře, dygři si toho večera přeci jen svou desítku odvezli, ale hlavně, že se všichni šťastně vrátili do rodných měst a vísek. A jestli neumřeli, tak si zahrají v dalším kole s HC Eagles…

P.S. Zápas se Drachkovu nepovedl hlavně výsledkově. Herně už to bylo o něco lepší než v předchozích utkáních, stále je to zatím ještě málo. Šance byly, ale střelecký prach a muška prostě zatím nejsou. Inkasovalo se po různých chybách, patrný rozdíl by i v gólmanech… Farma HC Troskovice volá…

2P.S. V utkání s HC Vodňany nastoupil také navrátilec do týmu dygrů Lukáš Řezník a hned se zapsal asistencí. Vítej zpátky Krkovičko... po delší době se na ledě objevil i Venda Sládek…

3P.S. Došlo také ke slavnostnímu předání dygřích kožíšků další letošní posile Járovi Stehlíků. Na zádech tohoto čarovného snipera bude nyní svítit číslo 3. Tato informace způsobila v řadách fanoušků a zejména fanynek nebývalý rozruch. Od brzkých ranních hodin stály velké fronty před dygřím fan-shopem a za několik málo minut byly rozprodány všechny suvenýry s drachkovskou trojkou.

4P.S. GM organizace SK DD vyhlašuje motivační odměnu pro hráče Drachkova, resp. upozornění pro další zápasy OSLH: "Kdo dostane desítku, neokusí besídku..." (a všechno jídlo se dá Brkovi a to si piště, že nezbyde) :)

5P.S. Od příště už stručně, věcně, bez pohádek a snad s nějakým tím bodíkem…

Branky a asistence Dygrs:
Sládek (Řezník), Brabec (Babor), Brabec (bez asistence), Brabec (Rataj)
Vyloučení:
Vastl (2´- podražení), Stehlík (2´- vysoká hůl)
Sestava SK DD:
Kopenec – Rataj, Beneš, Jánský, Vastl - Babor, Brabec, Stehlík, Řezník, Huňáček, Sládek