HOT NEWS SK DD

12.09.2017 20:45

Nová sezóna okresní soutěže 2017/2018 již klepe na svá vrátka a nezbývá nic jiného, než také trochu oživit dygří web. Na úvod přinášíme HOT NEWS ze zákulisí OS a SK DD!!!

Po několika neklidných týdnech, kdy se rozhodovalo o bytí či nebytí v soutěži se naštěstí ledy pohnuly, a tak i v následující sezóně budou moci fanoušci nejen drachkovského hokeje směle navštěvovat zimní stadion ve Strakonicích a bujaře povzbuzovat svůj srdcový tým.

Předpoklady o hrůzostrašných termínech zápasů zůstaly zameteny pod lavicí, za což je třeba poděkovat činovníkům okresního svazu ledního hokeje. Bez této pomoci by asi soutěž ztratila nejeden tým a tím i svůj punc. I nad Drachkovem se díky prvotním zprávám stahovala černočerná mračna. Po vleklých jednáních se však podařilo zajistit všechny podmínky pro činnost klubu v dalším ročníku soutěže.

Do OS 2017/2018 by dle aktivu a rozlosování mělo nastoupit stejné složení družstev jako v minulých letech. SK DD tedy čekají tradiční HC Ales Strakonice, HC Blatná, HC Eagles, HSG Horažďovice, HC Netolice, HC Prachatice, HC Protivín, Sokol Radomyšl B, Schäfer Spedition Blatná, SKP Strakonice a HC Vodňany.

Primát z loňského ročníku bude obhajovat Radomyšl. Co se týká organizace soutěže, termínů a začátků zápasů, o tom již bylo zmiňováno v předchozích článcích.

 

A co nového v Drachkově?

Nejprve ještě jednou velké poděkování hráčům SK DD za minulou veleúspěšnou sezónu, pocukrovanou 3. místem v celkovém hodnocení okresní soutěže 2016/2017.

Začneme-li organizačními věcmi, tak se toho pro letošek zase až tak moc nemění. Příspěvky zůstávají zachovány jako v minulém roce (2.000,-/hráče), více o finanční situaci klubu až živě před úvodním utkáním. Můžeme jen říct, že všechny náležitosti a poplatky jsou k minulé sezóně vyřízeny. I tato informace tak po marketingové stránce podtrhuje stabilizaci klubu.

Co se týká hráčské základny, zde dochází k několika zajímavým pochodům. Na úvodní měsíce sezóny stále nebude k dispozici snajpr první lajny Pavouk, jehož rekonvalescence po operaci v dolní části těla probíhá pomaleji, než se očekávalo. Další drobné šrámy by dygři měli do prvních zápasů zacelit.

S klubem se po letní přípravě definitivně rozloučil Tomáš Reisinger, který ukončil aktivní hráčskou kariéru. Celá organizace Dygrs děkuje za Tomášův přínos klubu, do dalších let mu přeje vše dobré a hlavně potřebné zdraví.

Nejzásadnějším odchodem je tak momentálně přesun kulometčíka Lukáše Řezníka do HC Vimperk!!!, kde se Krkovička pokouší prokousat do sestavy Šumavanů. Držíme mu všechny palce. Doposud se jedná o největší přestup v bohaté historii klubu, přesto se Lukáš nechal zákulisně slyšet, že pokud by mu anabáze v KP nevyšla, rád se vrátí do Drachkova zpět :-)

Ale aby nebylo pod drachkovským stropem tolik ponuro, objevili se přes letní přestávku i kladné informace.

Návrat do sestavy hlásí Vašík Sládek, od něhož si slibujeme nahrávky, góly a také bohatější účast v dygřím kroužku.

A pak jedna přestupová super-mega bomba. Po uvážlivém rozhodování a díky úžasným skautským schopnostem Rattyho se uvolil své hokejové kroky spojit s dygřími odchovanec strakonického hokeje, nepřehlédnutelná ikona HC Horažďovice a jistojistě dobrý parťák - Jaroslav Stehlík. Jarda tak bude po odchodu Lukáše Řezníka vítanou posilou z okresního přeboru.

 

Tolik pro začátek sezóny z kuloáru SK DD…

Díky všem hráčům, kteří i přes časté pracovní vytížení pokračují a určitě se budou snažit dostat se na co nejvíce zápasů.

Na závěr pak cíle klubu pro novou sezónu. O obhajobě umístění raději nebudeme vůbec mluvit. Uvidíme, jak si všechno sedne, jaká bude stabilita sestavy a jak nás všechny podrží zdraví…

VÍTEJTE V SEZÓNĚ 2017/2018!!!