Famózní obrat v závěru zápasu poslal body do Drachkova

20.01.2020 10:42

Sokol Radomyšl B - SK DRACHKOV 5:6 (2:2, 1:0, 2:4)

18.1.2020

Po takovém zápase, jakým byl tento, se vždy hodí pohlédnout do historie a vyhledat v lejstrech, kdy vlastně Dygrs dokázali tu neoblíbenou (myšleno hokejově) Radomyšl porazit. Pomineme-li kontumaci za jedno neodehrané utkání, máme tady poslední žalostné výsledky s tímto soupeřem v poměru 4:8, 3:5, 2:9, 2:5 a naposledy říjnová prohra 4:5. Vůbec posledním bodovým ziskem proti Radomyšli byla výhra 6:1 z prosince 2016. Je fakt, že nepříznivá série se Sokolem byla před tímto zápasem ještě mnohem větší. Každopádně je Radomyšl pro Drachkov ne příliš vyhledávaným soupeřem.

Na toto utkání dorazil houf dygrů ve velmi slušném počtu. Nakonec se v šatně usadily celé tři útoky a dvě obrany. A ještě, že tak, protože na konci zápasu byl nejeden dygr fyzicky vyždímán. Radomyšl vytasila některé pro nás neznámé tváře, které v zápase několikrát ukázali svůj hokejový um a drželi nadstandardní rychlost hry po celé utkání.

Samotný zápas byl i tentokrát poměrně divoký. Padlo hodně branek, na ledě se jiskřilo, ale hlavně byl vidět slušný hokej. Dygři se od začátku snažili útočit, ale opět se sklouzlo k neproměňování i těch nejvyloženějších šancí. Naštěstí nebylo tak zle a v šesté minutě načal drachkovské skóre Mára Brabec. Ve dvanácté minutě se po velkém závaru trefil Michal Bažata, Dvakrát však také udeřili domácí sokoli a stav po první siréně zůstal vyrovnaný 2:2.

Druhá třetina byla o úporném dobývání obou branek, což se povedlo pouze jednou a to Radomyšli, která šla do vedení.

Když pak po druhé přestávce domácí navýšili na 4:2 bylo už lehce zle. Dygři dokázali Danem Divišem snížit na jednobrankový rozdíl, Sokol si po pár minutách vzal dvoubrankové vedení zpět 5:3. Už se psala jedenačtyřicátá minuta hry, když se řekněme se štěstím nebo i lišácky zpoza branky prosadil Tomáš Křižan a vykřesal plamínek naděje. Ten se rozhořel o to víc po další necelé minutce. To krásně vyrovnal Dan Diviš a hned bylo veseleji - 5:5… A pak přišlo to nej za poslední pátky. Radomyšl, možná lehce překvapená z rychlého vyrovnání, nechala dygry rozehrát, Ratty si na své vlastní polovině porovnal puk a poslal jej na domácí branku střelou, jejíž trajektorie by se mohla popsat jako něco mezi parabolou s ohniskem u stropu haly a aproximační křivkou toho nejdivočejšího ražení. Ať už to bylo díky nezbedným fyzikálním zákonům nebo díky hlasitému příspěvku střelce na téma o propustnosti pryže, obrat byl dokonán – 5:6!!! Výbuch radosti na hrací ploše i na střídačce byl živelně opravdový a dygři v euforii dotáhli zápas do vítězného konce.

Ne tak časté, a tudíž velice cenné vítězství, bylo na světě a Drachkov si může za bojovnost připsat další dva bodíky do tabulky. Nezbývá, než je zkusit potvrdit v dalším utkání, v němž se soupeřem Dygrs stanou Vodňany.

 

Zajímavé momenty: Všechno překonaly závěrečné čtyři a půl minuty s tříbrankovým obratem utkání ve prospěch SK DD…

Branky a asistence Dygrs: 05:58 Brabec (Šrámek), 11:19 Bažata (Šrámek, Huňáček), 31:44 Diviš (Vastl), 40:22 Křižan (Rataj), 41:05 Diviš (Kuncipál), 42:38 Rataj (bez asistence)

Vyloučení: 21:04 Kubů (2´- hákování), 28:09 Šrámek (2´- hákování), 34:03 Bažata (2´- sekání)

Sestava SK DD: Kopenec - Babor, Vastl, Stehlík, Rataj - Křižan, Brabec, Kubů, Kuncipál, Poláček, Diviš, Bažata, Huňáček, Šrámek