Famózní obrat s Dírou

11.11.2017 11:11

HC ALES - SK DRACHKOV 3:4 (3:0, 0:0, 0:4)

9.11.2017
 

Tak a kde tentokrát začít?

Po šílených nadílkách v posledních třech utkáních (s hrozivým skóre 8:29) nastoupili drachkovští dygři proti týmu HC Ales Strakonice.Po poněkud horší docházce v předchozích kolech nastoupili Dygrs s dvanácti hráči do pole a s kuželem do branky. Poprvé se předvedla nová akvizice v drachkovských barvách. Zbyněk Staněk ml., potomek slavného Zbyňka staršího, který válel za svou rodnou vísku před mnoha a mnoha lety, prošel zdravotní prohlídkou a mohl se poprvé předvést fanouškům v dresu, pro nějž bude jeho srdéčko bíti. Veřejnou volbou byl jednostranně jmenován kapitán týmu Pavel Ratty.

Zápas, který hosté museli urvat, aby se jim alespoň trošku lépe dýchalo, začal výborně. Od prvního hvizdu se Drachkov do soupeře zakousl a zasypal domácí klícku množstvím střel. Leč bez úspěchu. Ales v úvodu doslova nestíhali vražednému tempu dygrů a jen díky svému gólmanovi drželi nerozhodný výsledek. První pětiminutovku fanoušci SK DD nadšením prokřičeli a vlajkonoši jeli na plné obrátky. Brzy ale decentním způsobem ztichli a nevěřícně sledovali dění na ledě s otevřenou pusou po vzoru masek ze Scarymovie. Domácí svůj první brejk ještě k dokonalosti nedotáhli, ale zhruba v polovině první třetiny zvládli přechod do obranného pásmy Dygrs a po sledu nahrávek skončil jejich žabkoidní pokus až v síti. DrachkovskémuLochovi po této brance naskočil na tváři lehký ruměnec – 1:0 pro ALES. Dygry nechala úvodní branka střetnutí naprosto klidnými. I nadále bušili do vrat Alesu, stále se však nedařilo správně zakončit. A pak přišla dvouminutovka naprostého pekla. Po nahození kotouče do dygřího pásma zkusil Loch elegantně rozehrát do středu hřiště. Puk posadil přesně na lopatu jediného protihráče široko daleko a gól do prázdné branky byl na světě. Ruměnec na tváři se přelil do červeně čínské vlajky. A aby toho nebylo málo hned za několik málo vteřin došlo k podobné situaci, tentokrát z druhé strany. Opět nahození do obrany Drachkova. Tentokrát dygří neštěstí No.38 zkusilo efektivní kličku, která se vyloupla až v přihrávku na lopatu dalšího domácího útočníka, který byl z této akce tak překvapen, že ani málem nezasunul do prázdné branky – 3:0 pro ALES!!! Opařenost dygrů byla zjevná a ruměnec se u Locha definitivně změnil v temně rudou barvu, kterou mají už jen zadnice napumpovaných paviánů. Děs běs!!! Huňas sebou bohužel neměl brankářské věci a pytel šrotu místo gólmana rozhodčí Drachkovu nepovolili. Nedalo se nic dělat, zápas pokračoval… Drachkovští hráči nepřestávali v útočných akcích a do konce první tragédie ještě několikrát u soupeřovi svatyně zahrozili. Na střely to bylo snad 20 ku 2 ve prospěch hostí, ovšem skóre 0:3 v dygří neprospěch.

O přestávce se lehce probrala aktuální forma a stanovila strategie na další část zápasu. Cílem bylo vstřelit kontaktní branku. Opět se rozhýbala kolečka drachkovské mašiny a hostující borci podnikali časté útočné výpady až k domácí brance. Přes silný tlak na soupeře se ne a ne prosadit. V jednu chvíli se dokonce zdálo, že už Dygrs budou slavit, ale rozhodčí rozpažením odmítl korekci stavu… prostě dobrý dlouholetý kámík. Hráči Alesu zkoušeli oponovat z protiútoků. Sice v úvodu druhé třetiny trefili po pěkné kombinaci tyčku, ale jinak hrál prim spíše Drachkov. V posledních dvou utkáních se kromě herního zlepšení vyšperkovala i dygří disciplinovanost, což mělo za následek minimum trestů. Bohužel se nedařilo proměňovat ani zajímavé šance a pěkné souhry v přesilových hrách a protože se přiblížil konec prostřední, vypadalo to s ambicemi dygřátek hodně mizerně.

Druhá přestávka patřila novému kapitánovi Rattymu, který si vzal slovo a něžně všem vysvětlil plán poslední spásy. Mluvil věcně a jasně, že to pochopili i myšky schované pod střídačkou, stejně jako pavouci ve všech zákoutích stadionu. Vůbec nejlépe to pochopila i jediná drachkovská tarantule.

V páté minutě třetí třetiny se při jedné z dalších útočných epizod dostal k puku Tomáš „Pavouk“ Křižan, naservíroval libovou mušku Márovi Brabcovi a ten bez slitování zlomil neprůstřelnost domácího gólmana – 3:1. V dygrech to zažehlo ohníček. Nebyl to plamínek lásky, ale pořádný dračí gólový plápolák. Utekli totiž tři minutky a už to bylo pouze o jednu branku. Placatý černoch se po ose Brabčák, Martin Jánský dostal před branku Alesu, kde číhala již zmíněná nová posila Dygrs Zbyňa Staněk a střelou z první prostřelil domácí legendu podruhé. Drachkovu narostla křídla, Alesu viditelně nervozita. Domácí pak několikrát zahrozili ve snaze odskočit na klidnější brankový rozdíl, v dygřím hnízdě už bylo naštěstí pro tentokrát zavřeno a o zbytek se postarala pevná obrana. A tak se mohli drachkovští opět otočit na steč. Dvanáctá minuta poslední části pak přinesla vyrovnání!!! Aktéři prvního gólu SK DD si prohodili pořadí a toho večera neskutečně agilní duo Pavouk a Brabík dostali kotouč do domácí branky potřetí. Pro Tomáše Křižana to byl první gól po návratu do sestavy Dygrs – 3:3. Střelecké saze v Tomovi ještě nedodoutnali a už se gumový čipera třepotal v síti Alesu počtvrté. Po rychlé brejkové akci se dostal puk od Rattyho hokejky křižnou přihrávkou až k Pavoukovi, jehož projektil zpoza kruhů prošel až do sítě – 3:4!!! Na střídačce dygrů se rozpoutala nefalšovaná radost a po ledě se prohnal více než čerstvý vítr po oddechu v drachkovském brankovišti. Čtyřgólový obrat Dygrs trval něco málo přes devět minut. Do konce zápasu zbývalo cca půl druhé minuty a závěr už si nadopovaní hosté nenechali pokazit. Jára Stehlík si tak mohl s noblesou dovolit nezamířit pátou pojistku do prázdné klece :-)

Drachkov tak podruhé v sezóně zvítězil a trochu nechal zapomenout na předchozí silné nezdary (alespoň většina týmu). Opět je těžké vyzvedávat jména, ale hráči si zaslouží pochvalu za bojovnost, obrana odehrála velmi dobré utkání a útok se nakonec prosadil v nejvíce potřebnou dobu.

Tradiční pozápasová tiskovka byla tentokrát na žádost SK DD zrušena z důvodů monotématičnosti novinářských dotazů…

Doufejme, že zápas s HC Ales nakopne celý tým a ten dokáže v dalším kole OSLH potrápit Sokolíky z Radomyšle. A i když to bude těžký kalibr, proč se o to nepokusit :-)

Branky a asistence Dygrs:

34:15 Brabec (Křižan), 37:11 Staněk (Jánský, Brabec), 41:36 Křižan (Brabec), 43:31 Křižan (Rataj)

Vyloučení:

00:14 Beneš (2´- podražení)

Sestava SK DD:

Kopenec – Rataj, Beneš, Jánský, Vastl - Babor, Brabec, Křižan, Stehlík, Kubů, Huňáček, Řezník, Staněk

Trenéři: Soukup, Šebesta L., Šebesta M.