Dygrs vs. Eagles

06.11.2017 11:28

SK DRACHKOV - HC Eagles  2:9 (0:2, 1:5, 1:2)

29. 10. 2017

Tak konečně!!! Hráčům, fanouškům, prostě všem kolem dygří tlupy spadl ohromný balvan ze srdce. Drachkovští sice opět nedokázali bodovat, ale byla to pro ně vůbec první jednociferná porážka v sezóně. Oslavy stranou, devět banánků není zrovna vizitkový výsledek dygří defenzivy. Drachkov tak stále hledá potřebný klid a vyhlíží k zápasu, od kterého se konečně odpíchne.

I když se dygři na zápas trousili jen velmi pozvolně a před úvodním hvizdem se mohli všichni hráči na střídačce v klidu natáhnout, a ještě by místo zbylo, nakonec se jich přeci jen sešlo 9+1, což není žádná hitparáda, ale na druhou stranu, zažili se skromnější sestavy. Navíc se po dlouhé odmlce zaviněné zraněním vrátil do sestavy zcela nečekaně Tomáš „Pavouk“ Křižan. Z rekreačních důvodů chyběl dosavadní lídr kanadského bodování týmu Mára Brabec.

Poslední výsledky sice hovoří zcela jasně, ale ve hře Dygrs je zřetelný herní progres, který bude mít doufejme vzestupnou tendenci. I utkání s HC Eagles nebylo tak jednoznačné. Herně téměř vyrovnaná partie zaznamenávala podstatný rozdíl v přesnosti střelby a v razanci při pobytu v útočném pásmu. Orlíci těžili z přečíslení, které se jim hned několikrát podařilo přetavit v branku, dygrům bohužel zase a znovu byla malá i fotbalová branka.

Hráči ale bojovali, a to, že se nevyvarovali chyb, za to nelze kritizovat. Soupeř byl po bruslařské stránce o něco lepší a hlavně početnější. Podle střídačky hostí to rozhodně nevypadalo, že jsou orli v Čechách ohroženým druhem. To se to pak zatínají drápky do sousta, které hraje na tři beky, z toho dva křídlované zraněním. Dygři si tentokrát sáhli na dno sil, když tahali jazyky skoro až pod vestu (kromě Kazana, který je na to jako echt-vlčák zvyklý). Bojovností tedy potěšili, výsledkově bohužel ne. Znovu se těžce nepovedla jedna ze třetin, tentokrát to byla ta prostřední, ve které domácí pětkrát inkasovali. Po zápasové netaktické poradě plné smutku a slz odcházeli dygři do svých nocleháren znovu lehce rozčarováni, avšak s vidinou lepších zítřků…

Sestava se ale pomalu dostává do funkční podoby a dygr-fans už si třou tlapky, jaký to bude v dalších zápasech koncert. Jak zaznělo v šatně po zápase staré známé: „Nejsme žádná kapela, abychom pořád vyhrávali.“ Sice zatím jde o kapelu plnou mimů, ale to se vystříbří…

Branky a asistence Dygrs:

19:11 Řezník (bez asistence), 41:56 Babor (Rataj)

Vyloučení:

bez vyloučení

Sestava SK DD:

Kopenec – Rataj, Beneš, Vastl - Babor, Křižan, Kubů, Huňáček, Sládek, Řezník