Dygří trápení pokračuje

09.11.2015 19:56

HC Prachatice - SK DYGRS DRACHKOV 5:2 (2:1, 0:1, 3:0) 

8.11.2015

Kolotoč jménem OSLH se neúprosně točí a před dygry se v rámci 6. kola postavil celek silných Prachatic Huskies. Ten neměl úvod sezony podle představ, ale po dvou úvodních nezdarech začal šlapat a odměnou mu byla tři vítězství v řadě. To Drachkov měl opačné starosti, když třikrát za sebou odcházel z ledu poražen, naposledy týmem Blatné. Předzvěstí lepších časů mohla být sestava, která čítala celkem deset jmen, což byl oproti předchozím utkáním naprostý nadstandard.

Samotný mač pak začal pro Dygrs naprosto dokonale. Diváci se ještě nestačili ani pořádně usadit v našlapané hale a Drachkov vedl. Psala se patnáctá vteřina, když nová akvizice v řadách hostí Lukáš Řezník našel ideálně Pavouka a ten načal skóre zápasu. Úvod na jedničku, další šance na sebe nenechali dlouho čekat, ale dygři své šance až trestuhodně zahazovali. Kvalita Prachatic na sebe nenechala dlouho čekat a do konce první třetiny se projevila v podobě obratu na 2:1. Obě branky padly z dorážek před dygří klecí a po nedůsledném pokrytí soupeře.

I ve druhé třetině bylo k vidění poměrně dost útočných akcí v podání obou týmů, mírně navrch měl Drachkov. Narážel však na spolehlivě chytajícího gólmana domácích a prim hrála velká nepřesnost střel. Odměna ale dorazila minutu před koncem třetiny. Po šrumci před domácí svatyní se nejlépe zorientoval Jirka Voňavý Pupík Soukup, jehož projektil znamenal vyrovnání na 2:2. Asistenci si připsal Stanley Kubů.

V posledním dějství ale naděje na bodový zisk vzala za své. Prachatice totiž přepnuli na rychlejší výkonnostní stupeň a na jejich bruslařský tah dygři nenašli odpověď. Domácí postupně nasázeli do drachkovské branky tři navštívenky, které popravdě byly oku lahodící. Dvě z těchto tref padly při vyloučení Drachkova. Snaha o odpor se minula účinkem a skóre po třetí třetině nakonec mohlo být ještě horší, žádný ze střeleckých pokusů si ale cestu do jedné či druhé sítě nenašel. Dygři tak opouštěli ledovou plochu se skloněnými hlavami, a to počtvrté v řadě.

Zajímavé momenty:

- bleskové vedení a gól do šatny na 2:2

- velké množství neproměněných příležitostí

- vyloučení ve třetí třetině, při kterých dygři dvakrát inkasovali

Branky a asistence Dygrs:

00:15 - Křižan (Řezník), 23:56 - Soukup (Kubů)

Vyloučení:

04:13 - Krčal (2´ hákování), 36:59 - Beneš (2´ podražení), 38:22 - Králík (2´ podražení), 41:00 - Beneš (2´ faul kolenem), 41:00 - Soukup (10´ nesportovní chování)