Dygři si proti HSG zastříleli

06.02.2019 23:15

SK DRACHKOV – HSG Horažďovice  9:3 (5:3, 2:0, 2:0)

5.2.2019

Na zápas s horažďovickým HSG jsme nemuseli čekat příliš dlouho. Tři dny po utkání s Protivínem ve skoro noční čas dostali dygři další možnost rozšířit svou bodovou sbírku. Přes pozdní začátek zápasu se do šatny dostavilo třináct hráčů do pole, při absenci Matěje Adámka, zaskakoval v brankovišti Tomáš Hrubý z HC Vodňany. Sympatické bylo i to, že se soupeř sešel na dvě kompletní lajny a sloučení HSG spolu s bývalým SKP zvedlo minimálně docházku tohoto týmu.

Začátek zápasu ale nebyl z nejvydařenějších. Hned v pětadvacáté vteřině Drachkov prohrával, když se hostující útočník prosmýkl mezi dygří obranou a samostatný nájezd bezpečně proměnil. SK DD začal se svým náporem záhy poté. Jestli se v minulém kole se střelbou šetřilo, pak tentokrát šlo o kulometnou palbu. V páté minutě se po delším půstu trefil Tomáš Křižan, a dvě minuty na to na něho navázal Pavel Rataj. Zanedlouho bylo vyrovnáno na 2:2. Poté se v krátkém sledu trefili dvakrát Pavouk a jednou Standa Kubů. Poslední zásah přidali hosté a divoká přestřelka byla minulostí.

Ve druhé třetině dygři nepolevovali ve střeleckém řádění. Sice přidali dva zásahy Jendou Kuštánem a Márou Brabcem, ale při množství šancí, které si vytvořili mělo padnout třikrát tolik gólů. Soupeř hrozil pouze při snaze o brejky a o jejich řešení se spolehlivě staral Tom Hrubý. Stav 7:3 po dvou odehraných třetinách byl přesto uklidňující.

Třetí třetina pak byla naprosto totožná s tou druhou. Dygři bušili do hostujících vrat, jako bezhlaví. Několikrát to zvonilo, branka smolaře dne Dana Diviše nebyla pro rychost uznána, a tak do kolonky vstřeleno přibyly už jen dva zásahy v podání Brabčáka a Standy Kubů, kteří si oba připsali druhou trefu v zápase. Na tom, že hosté neodešli s desítkou, ba i mnohem větší nadílkou, měl ohromnou zásluhu gólman Horažďovic Petr Třímetr Šilhan, jehož počet zásahů snad ani nešel spočítat. A tak se zrodil výsledek 9:3 pro Dygrs a další dva důležité body do tabulky.

Spolu s volným losem zbývají Drachkovu čtyři utkání, v nichž se střetne s HC Vodňany, Schäferem Blatná, HC Ales a nakonec s Radomyšlí B. Stále je všechno otevřené…

 

Zajímavé momenty: Šancí bylo na pět zápasů, tak doufejme, že ty přesné zásahy si dygři nechali na nadcházející mistráky… Opět slušná sestava… Přes tradičně divokou první třetinu, výsledek na jistotu…

Branky a asistence Dygrs: 04:37 Křižan (Brabec), 06:28 Rataj (Huňáček), 09:11 Křižan (bez asistence), 11:10 Kubů (bez asistence), 11:40 Křižan (Brabec, Sládek), 17:27 Kuštán (Kubů), 20:48 Brabec (bez asistence), 30:08 Brabec (bez asistence), 41:30 Kubů (Rataj)

Vyloučení: 36:26 Beneš (2´- podražení)

Sestava SK DD: Hrubý - Rataj, Vastl, Beneš, Babor – Brabec, Křižan, Sládek, Poláček, Diviš, Kuncipál, Kubů, Huňáček, Kuštán