Dygři po obratu oškubali Orly

31.03.2017 07:56

HC Eagles - SK DRACHKOV  2:5 (0:1, 2:2, 0:2)

30.3.2017

Spád sezóny, která se letos líně táhla jako vyschlý potůček srpnovým vedrem, dostal v závěru grády Viktoriiných vodopádů na řece Zambezi. Tři zápasy do konce a dygrům se postavilo hejno nenasytných orlů z Písku. Eagles letos svá utkání několikrát kontumovali z důvodu minima hráčů, tentokrát se však zdálo, že z jejich hnízda vylítla poctivá síla.

První třetina přinesla opatrnější hokej, několik šancí na obou stranách, vcelku vyrovnanou hru. Přesto se dygři ujali vedení. Paradoxy se dějí, a tak fakt, že první zásah do řad Orlů zasadil drachkovský Brabčák je podivuhodný.

To, že nejtěsnější vedení po první části hry nic neznamená, ukázala dygrům prostřední pasáž hry. Iniciativy na ledě se chopili Eagles, častěji ohrožovali brankoviště hostí a zaslouženou odměnou jim bylo otočení stavu na 2:1 v jejich prospěch. Naštěstí se ještě do přestávky zazelenalo i na drachkovské straně, když se nejprve ujala střela Lukáše Řezníka – 2:2. Vedení pak Drachkovu vrátil znovu Marek Brabec, který deset vteřin před druhou sirénou mazácky proměnil trestné střílení střelou mezi betony domácího gólmana.

Právě tato branka pak nastartovala dygří pumpy, které ve třetí třetině jely dle sezónní zvyklosti a parádním dokonáním obratu brali Dygrs další dva body. Důležitou čtvrtou branku zařídil v poslední době skvěle hrající Kazan a definitivní pojistkou orli zamordoval Martin Jánský – 2:5!

Drachkov tedy stále bojuje… los je ale takový jaký je a hlavně ta marodka… Příště Radomyšl a nakonec odveta s HC Ales.

Branky a asistence:

Brabec (Řezník), Řezník (Brabec), Brabec (bez asistence), Babor (Řezník, Brabec), Jánský (Řezník)

Vyloučení:

Babor (2´- podražení), Babor (2´- hrubost)