Dygří mastodontní obrat s Blatnou

28.01.2019 07:35

SK DRACHKOV – HC Blatná  7:5 (0:3, 3:2, 4:0)

26. 1. 2019

Zápas s Blatnou vejde do dějin dygřího hokeje jako jeden z těch, ve kterých hráči SK DD dokázali proti silnému soupeři obrátit velice nepříznivý vývoj skóre ve svůj prospěch. Hostům nestačilo ani vedení 4:0 a i za pomoci nevysvětlitelných jevů zůstávají body v Drachkově.

Soupeři chyběl jeden kus do dvou pětek, dygrů se sešlo dvanáct plus gólman. Docházku tak musíme hned na úvod pochválit, snad to vydrží až do konce sezóny. Pro tentokrát chyběl například Mára Brabec, který se svými Smith & Wessony (zavěšenými proklatě nízko) bránil naše klidné spaní, Jára Stehlík, který neprošel zátěžovými testy A-týmu a posiluje spodní (a beztak i horní) část těla v dygřím regeneračním horském středisku na severu Itálie a dále Dave Pavlíček s Kubou Poláčkem a Jendou Kuštánem…

Úvod utkání dygrům dvakrát moc dobře nevyšel. Blatenští hokejisté bruslili jako o závod a nedovolili domácím žádné rozjetí útočné akce. A tak se musel činit Matěj Adámek, který od prvních chvil musel řešit nájezdy hostí. V páté minutě ale bohužel kapituloval, když se jeden z blatenských beků prokličkoval přes celé hřiště až ke krvelačnému zakončení 0:1. Dygři se k prvnímu vážnějšímu ohrožení branky soupeře dostali až v sedmé minutě, což řada fans nesla nelibě. O dost horší to bylo po úvodní třetině, protože domácím to očividně nelepilo, kdežto Blatná dvěma brankami v posledních dvou a půl minutách odskočila na 0:3!!!

Přestávkový pohovor s hráči sice zvedl morálku, když se ale po čtyřech minutách dostali hosté do vedení 4:0, začalo se nad drachkovskou vyhlídkou rychle smrákat. Každá bárka má však svého kapitána, který by měl svou posádku pořádně napumpovat. A drachkovskou gondolu má ve svých spárech pevně sevřenou Ratty. Minutu po čtvrtém zásahu hostí nahodil od červené čáry kotouč na soupeřovu branku a za lehkého přispění gólmana se černá placka dostala až za brankovou čáru 1:4. Branka šťastná, ale motivačně geniální. Během osmi minut se dygři po trefách Dana Diviše a Peti Kuncipála dostali na 3:4! Drachkovskou euforii ale po několika vteřinách utnul pátý zásah Blatné a do poslední třetiny se šlo s dvoubrankovou ztrátou.

I přes nepříznivé skóre to ale vypadalo, že za příznivých okolností můžou dygři na body stále pomýšlet. Zvlášť poté, kdy se po chvilce hry trefili opět ze středu hrací plochy. Střelcem byl tentokrát Michal Šebesta, jehož první branka v sezóně dokonale nahlodala sebevědomí hostujícího brankáře a domácí posadila na hokejovou kobylku. Velkou chuť do hry dostal Kazan. Ten potřeboval k definitivnímu otočení skóre tři minuty, během nichž se dvakrát zapsal mezi přesné střelce a na světě byl obrat na 6:5. Hosté se nevzdávali a přitlačili dygry do obrany. Veliký den měl také gólman Drachkova Mates Adámek, který držel domácí akcie po celé utkání. A když pak v závěru famózním zákrokem nedovolil Blatné vyrovnání a Dan svůj výlet přes celé hřiště zakončil sedmým gólem, bylo vymalováno.

Přes morbidní začátek nakonec dva zlaté body proti přímému konkurentovi v boji o bedánku. A příště ořech nejtvrdší v podání HC Protivín…

 

Zajímavé momenty: Obrat skóre, při soupeřově vedení 4:0… Dvě šťastné branky z poloviny hřiště… Rozdílová úvodní a třetí třetina zápasu…

Branky a asistence Dygrs: 20:19 Rataj (bez asistence), 25:25 Diviš (Rataj), 28:13 Kuncipál (bez asistence), 30:21 Šebesta (Kuncipál), 34:16 Babor (bez asistence), 37:01 Babor (Rataj), 43:25 Diviš (bez asistence)

Vyloučení: 05:22 Beneš (2´- podražení), 19:39 Sládek (2´- podražení), 23:38 Sládek (2´- podražení)

Sestava SK DD: Adámek - Rataj, Vastl, Šebesta M., Boška – Křižan, Sládek, Kubů, Diviš, Kuncipál, Huňáček, Beneš, Babor