Důležité body proti Prachaticím

26.11.2016 01:17

HC Prachatice - SK DRACHKOV  1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

28.10.2016

Po výchovné facce od hokejistů Blatné, zajížděli drachkovští dygři na horký prachatický led, který se dlouhodobě vykazuje jako jeden z nejlépe bruslících týmů celé soutěže. Domácí dorazili na zápas se třemi útoky, hosté nakonec dali dohromady dvě lajny.

Hokejovost Prachatic se ukázala hned od úvodních minut a dygři se museli notně ohánět, aby se soupeřem drželi v první třetině krok. Výsledkem tak byla jediná branka z přesilové hry, bohužel v podání domácího týmu.

Do prostřední periody už nastoupili dygři, které fanoušci znali z předchozích zápasů. Přes střídání šancí na obou stranách kluziště se podařilo právě hostujícímu celku otočit skóre. Nejprve vyrovnával v přesilové hře Pavouk, následně se ujala štípaná střela Máry Brabce.. Od druhé třetiny se zápas kouskoval častými vyloučeními. Hra v početní výhodě či nevýhodě vyhovovala spíš Drachkovu, kterému se dařilo narušovat útočné choutky domácích.

Zlepšený výkon pak SK DD korunoval v poslední části hry. Přidal ještě jeden gól z hole Křižana a zároveň obrana hrála jedno ze svých lepších utkání. Konečný stav 1:3 pro hostující celek znamená potvrzení úspěšného vstupu do sezóny a snad i lehké zapomenutí na předchozí zápas s Blatnou. Zároveň je to však výzva neusnout na dobré vlně a hlavně brát výsledky s pokorou :-).

Branky a asistence Dygrs:

Křižan (Kubů, Rataj), Brabec (Šebesta), Křižan (Šebesta, Brabec)

Vyloučení:

Křižan (2´-sekání), Vastl (2´-krosček), Huňáček (2´-podražení), Beneš (2´-nedovolené bránění), Vastl (2´-držení), Košta (2´-zdržování)