Drachkovská osma udolala Ales

08.04.2017 23:28

HC Ales - SK DRACHKOV  1:4 (0:3, 0:1, 1:0)

7.4.2017

Až závěrečný zápas sezóny znamenal rozuzlení kolotoče posledních týdnů. Dygři se udrželi v boji o stupně vítězů, ovšem vzhledem k ostatním výsledkům, potřebovali porazit tým HC Ales Strakonice a spoléhat na zaváhání jednoho z týmů Blatná, Vodňany.

Předem avizovaný problém se sestavou se stal skutkem, kdy se, ať už díky pracovním povinnostem, nebo díky zraněním, tísnilo v šatně Drachkova sedm statečných borců do pole + jeden Loch do branky. Soupeř na tom byl o něco lépe. Předzápasové hecování ale nalilo dygří kopýtka ohromným přívalem energie.

Strategie rozhodnout hned v úvodu utkání se začala kupodivu vyplňovat. Uběhlo totiž pouhých 39 vteřin a Řezňa přízemní střelou propálil domácího brankáře poprvé. To možná lehce zahýbalo psychikou Alesu, protože po necelých dvou minutách nejprve navýšil skóre Huňas, když pohotově dorážel Rattyho jedovatou střelu a za další dvě minutky pečetil vynikající vstup do zápasu znovu Lukáš Řezník. Asistoval mu radioaktivně čiperný Huňas – 0:3. Od této chvíle se Drachkov ponořil do jisté defenzívy s útočnými výpady. Hra se přelévala ze strany na stranu, tutové šance ale nepřicházely.

Ales ve druhé třetině zkoušel zabojovat, paradoxně však uspěli pouze dygři, když po třech odehraných minutách přesně zamířil Jirka Krčal (asistence Kazan) a zdálo se, být hotovo. Soupeřova převaha v počtu hráčů začala být patrná zhruba od poloviny zápasu, kdy se z dygřích čenichů začínalo valit stále víc a víc páry. Drachkováci se ale po x-té letos kousnuli a bojovali jako lvi.

Poslední třetina letošního ročníku se nesla v jediném duchu. Šaolinský hokej, tj. nalézt v nitru poslední šťávu, uhrát zápas a hlavně vydržet... A to se podařilo. Hráči Alesu toho již určitě také měli dost, proti houževnatě bránícímu soupeři se jim asi také dvakrát vesele nehrálo. Přesto se domácí dočkali korekce stavu. Necelých pět minut před koncem se v přesilové hře, po nedůrazu v drachkovském pásmu, prosadili, leč jen závěrečnou trefou na 1:4.

Dygři přes mini počet hráčů dokázali nakonec i útočit a nejednou pořádně vystrašili domácího strážce svatyně. Nejednou si s drachkovskými projektily poradil i on sám. A protože i další pokusy Alesu zůstaly nevyužity, skončilo toto doslova utlučené a na pohled ne příliš atraktivní utkání vítězstvím SK DD.

Celkové hodnocení patří do jiného článku, přesto veliký klobouček před sestavou Dygrs za bojovnost a výkon (Kopenec – Jánský, Rataj – Řezník, Babor, Huňáček, Krčal, Sládek) + realizáku (Soukup, Křižan, Vastl). A také hráčům Alesu, kteří nám v předchozím kole remízou s HC Blatná, dali možnost bojovat o „bednu“. Díks…

Branky a asistence:

Řezník (bez asistence), Huňáček (Rataj), Řezník (Huňáček), Krčal (Babor)

Vyloučení:

Krčal (2´-podražení)