Do půlky drama, poté jasná výhra

29.10.2018 09:25

HSG Horažďovice - SK DRACHKOV  5:10 (1:2, 3:4, 1:4)

28.10.2018

Tak nám nastalo období opravdového podzimu. Nasadíme pletené čapky, obalíme se šálou, natáhneme palčáky. Jen dygrům bude stále teplo. Jedou totiž jako fretky, až se nim na ledě kouří od nožů na bruslích. Již šesté kolo OSLH postavilo Drachkovu do cesty hráče horažďovického HSG. Ti, posíleni prvním vítězstvím v sezóně nad dosud posledním Schäferem, nastoupili proti Drachkovu s necelými dvěma pětkami. Dygrů se sešlo jedenáct do pole plus jistota posledních zápasů Matěj Adámek v bráně.

První třetina však natěšené dygří fans kdovíjak neoslnila. Nejenže to nevypadalo jako hra vršku se spodkem tabulky, ale tradiční přizpůsobení se hře soupeře nahnalo do tváří realizačního týmu hostí nejednu vrásku. A když už to vypadalo na tlak, tak nám opět zahrála známá mizerná produktivita v proměňování šancí. I proto jako první udeřili Horažďovice, které využili střeleckou nemohoucnost dygrů a ujali se na konci osmé minuty vedení. Ještě že tak, protoře tento impuls konečně vypiloval mušku hostující m střelcům. Hned půl minutky po úvodní brance zamířil do černého zmátořený Pavouk. Ten o chvilku později druhým přesným zásahem zařídil dygrům vedení. Ušmudlaná třetina už pak dospěla do svého konce v duchu hry ze začátku střetnutí.

Vědomi si předváděné hry, nastoupili hráči SK DD do druhé části s větším odhodláním a odměnou jim byly trefy Kuby Poláčka a Petra Kuncipála. Zdálo se, že už dygři chytají otěže zápasu pevně do svých tlapek, ale naopak… Spustila se doslova gólová divočina. Nejprve korigovali domácí na 2:4, za půl minuty Dan Diviš 2:5, poté dvakrát domácí 4:5 a drachkovský Kazan 4:6!!! Sedm branek v sedmi minutách, to je krásná vizitka házenkářského oddílu dygřích mladších dorostenek. Nudné čtyři minuty pak už byly dohrány bez větší euforie.

V poslední třetině už domácím docházel trochu dech a k dygrům se konečně přiklonilo více střeleckého štěstí. Své druhé branky v utkání vsítili po pěkných kombinacích Dan Diviš s Peťou Kuncipálem, hattrick uzavřel Tom Křižan a odšpuntujte bublinky… Po sto sedmnácti odehraných zápasech se trefil Robert Beny Beneš, který pro tentokrát převzal roli útočníka a skvělým najetím před branku s první roztřepetal síťku za domácím gólmanem. Horažďovicím se podařilo už jen snižovat na stav 5:9 a desátá jubilejní branka tedy padá na trikot dygřího mecenáše, pána všech zemí, Tomáše Křižana! Ten svůj koeficient úspěšnosti z desáté trefy spolu se třemi nastřílenými góly těžce ponese v celkovém zúčtování. To je ale život dygra…

Zajímavé momenty: Kromě zmíněných stělců nelze nezmínit mozek večera, kapitána Pavla Rataje, který byl u všeho podstatného a jeho hody v počtu asistencí v jednom utkání vstupují do historických týmových tabulek…

Branky a asistence Dygrs: 08:34 Křižan (Huňáček, Rataj), 9:48 Křižan (Diviš), 19:21 Poláček (Rataj), 21:13 Kuncipál (Křižan), 22:44 Diviš (Kuncipál, Rataj), 26:19 Babor (Rataj), 33:30 Kuncipál (Diviš), 34:26 Beneš (Poláček), 36:54 Diviš (Kuncipál, Rataj), 44:54 Křižan (Rataj)

Vyloučení: bez vyloučení

Sestava SK DD: Adámek - Rataj, Vastl, Stehlík, Boška – Brabec, Babor, Křižan, Huňáček, Diviš, Kuncipál, Beneš