Osm branek do sítě Ales

17.02.2017 19:44

SK DRACHKOV - HC Ales Strakonice  8:4 (2:0, 4:2, 2:2)

15.1.2017

Po památném zápase s Radomyšlí měli dygři spousta času vychutnat si sváteční klid a pohodu. Prapodivný los letošního ročníku je totiž nechal čekat na další utkání téměř celý měsíc, během kterého se klidně mohla odehrát 3 nebo 4 kola. Ale to není náš chléb…

Tím je totiž zápolení v zápasech samotných a v rámci 11. kola narazili proti sobě dygři se strakonickým HC Ales. Ten se přetahuje o posty někde mezi čtvrtým až šestým místem v tabulce a střelecky je velice produktivní.

Hned první minuty ukázali, že hostující rychlonožci budou kousat. Kousali ale také dygři, kteří přečkali úvodní oťukávání bez úhony a v desáté minutě po přesném zásahu Řezníka (dále jen Krkovičky) načali gólově bohaté utkání. U první branky utkání asistovali atleticky robotický Huňas a roboticky atletický Vůně. Tři minutky na to šel Drachkov do dvoubrankového vedení po stále lepšící se spolupráci mezi Standou Kubů a Šebíkem.

Druhá perioda byla na branky nejúrodnější. Ales se snažil dotáhnout skóre. Na každý jeho přesný zásah si však dygři našli dvě přesné odpovědi. Po snížení na 2:1, zaveleli k dalšímu úniku agilní Huňady (po Kazanově naservírování a šrumci před brankou) a Martin Jánský, jehož přesně mířený golfák nenašel zábranu, až samotnou síťku. Další branku přidal po Rattyho střele Kazuto, pět minut na to se Pavel Rataj trefil do černého sám (as. Řezník). Hosté dobře bruslili, pozorná obrana dygrů jim však povolila pouze jednu korekci stavu – 6:2 po dvou třetinách.

Poslední část hry přinesla po několika šancích na obou stranách a také vyrovnané skóre, které si dygři pohlídali. Své dva příspěvky do osmigólového sáčku přisypal Mára Brabec, kterému o obou tref asistoval Martin Jánský. Ales kontroval dvakrát v přesilových hrách.

Přes čtyři inkasované branky se povedlo soupeři nadělit jednou tolik a uzavřít polovinu soutěže až děsivě překvapivým bodovým ziskem. Jsme však pouze v polovině, tak doufejme, že se nám i ve druhé části sezóny povede někoho obrat. Hlavně si zahrát dobrý hokej…

Zásadní kaňkou na utkání je odstoupení do té doby vedoucího muže kanadského bodování týmu Toma Křižana, jehož pochroumané koleno již nevydrželo další nápor a drachkovský snajpr má do konce sezóny vyděláno.

Branky a asistence Dygrs:

Řezník (Huňáček, Soukup), Šebesta (Kubů), Huňáček (Babor), Jánský, Babor (Rataj), Rataj (Řezník), Brabec (Jánský), Brabec (Jánský)

Vyloučení:

Jánský (2´-podražení), Rataj (2´-podražení), Soukup (2´-hrubost), Rataj (2´-hákování)