Body přinesl obrat ve 2. třetině

17.03.2017 17:47

SK DRACHKOV - HC Prachatice  6:4 (1:3, 4:0, 1:1)

16.3.2017

Odvetné utkání proti prachatickým Huskies, kde se oba týmy se přiklonili spíše k ofenzivnímu pojetí hry, přineslo dygřímu fanouškovi zajímavou podívanou. Obě střídačky na více jak dvě lajny a deset branek se šťastným koncem pro Drachkov.

Zápas se však ze začátku vyvíjel nepěkně. Dygrům obecně začátky proti Prachaticím nejdou, tentokrát již ve 47 vteřině svítilo na ukazateli skóre 0:1. Soupeř domácí přečíslil a po křižné přihrávce z úhlu propálil hostující snajpr Locha poprvé. Oklepání z úvodního šoku netrvalo dlouho. Vyléčil ho totiž druhý gól v dygří síti zhruba v polovině třetiny. Pak se ale začala zvedat dygří vlna odporu, hra se postupně vyrovnala a výsledkem byla utěšená Kazanova střela (došťouch), znamenající snížení na 1:2. Poté se projevila chronická slabina domácích a prakticky z protiútoku Prachatice opět odskočili na rozdíl dvou branek. A poté… třetina skončila. Naštěstí, protože prachatický tým měl navrch a skóre mohlo být mnohem horší.

Po úvodní prohecované přestávce nastoupil na led mladý, čerstvý a chutí zalitý dygr a vše bylo jinak. Drachkova byla najednou plná ledová plocha. Hráči přidali do kroku, dařilo se být u puku první a dařilo se hlavně střelecky. Jiří Voňman si prohodil pozice s Benym a po pár minutách hry předložil Standovi Kubů svou již druhou gólovou přihrávku tohoto večera. Standa, jež byl jedním z nejlepších hráčů na hřišti krvelačně zakončil. Za půl minuty už bylo vyrovnáno. Řezňa zavezl kotouč do útočného pásma, posunul kotouč na Kazana, jehož kaťuša se nekompromisně zasekla od břevna do sítě. To byl podle všeho zlom utkání. Opojení dygři totiž do přestávky přidali ještě dva zásahy. Nejprve uspěl Mára Brabec (za asistenčního hatricku Pupíka) a chvilku po něm po úniku zavěsil drachkovský šutér Krkovička. Hosté zbraně nesložili a vytvořili si několik zajímavých příležitostí, obrana dygrů se však zvedla a když bylo třeba, Loch chytal na hrotu a ostatní hráči obětavě skákali po puku v brankovišti. Čtyři branky za třetinu tedy otočili stav na 5:3 pro Drachkov.

Na začátku poslední periody se navíc podruhé v zápase trefil Řezňa, když mu puk mazácky tělem zpracoval Ratty – 6:3. Prachatice se po druhé třetině opět zvedly, hra byla poté poměrně vyrovnaná a v závěru došlo již pouze ke korekci stavu čtvrtou branou hostujícího celku.

Zejména díky druhé třetině bere Drachkov dva body a zatím se mu stále daří držet elitních týmů. Teď se však bude lámat chlebík a dygry čeká útočná mašina z Vodňan. Výsledek utkání hodně napoví celkovému umístění týmů v tabulce. Pravda je, že pomineme-li druhou část hry s Prachaticemi, takto předvedená hra by na Vodňany rozhodně stačit nemohla a navíc je do konce ještě dlouhých a těžkých 5 kol…

Branky a asistence:

Babor (Soukup), Kubů (Soukup), Babor (Řezník), Brabec (Soukup), Řezník (Brabec), Řezník (Rataj)

Vyloučení:

Huňáček (2´- sekání), Rataj (2´- podražení), Brabec (2´- nedovolené bránení)